Австралия каза ДА на еднополовите бракове

OFFNews 15 ноември 2017 в 08:00 3657 3

В историческо гласуване Австралия каза ДА на еднополовите бракове. 61.6% казаха "да", 38.4% - "не". 

Повече от 12.7 милиона души - 79.5% от имащите право на глас - изразиха позицията си в допитване по пощата, което бе проведено съгласно решение на Върховния съд, взето в началото на септември. Гласуването отне осем седмици. Избирателите трябваше да отговорят на въпроса "Трябва ли законът за брака да бъде променен, за да разреши на еднополовите двойки да сключат брак?".

Участието в проучването бе доброволно, за разлика от организацията на изборите в Австралия, където гласуването е задължително.

Всички щати и територии на континента са подкрепили узаконяването на бракове между мъже и между жени, съобщава статистическата служба на страната.

Министър председателят Малкълм Търнбул определи гласуването като изумителен вот за честност. "Те казаха ДА на честността, ДА на посвещението, ДА на любовта."

Той обеща правителството му да предложи необходимите законодателни промени до Рождество.

След обявяването на резултатите привържениците на еднополовите бракове излязоха по улиците, за да празнуват. Те веят знамената си с цветовете на дъгата, танцуват и пеят.

Резултатите от гласуването слагат край на ожесточена кампания по въпроса за и против еднополовите бракове. Решението да се проведе гласуване бе критикувано от поддръжниците на еднополовите бракове с мотива, че въпросът може да се реши директно в парламента.

Подкрепящите отговора ДА водеха кампания, в която акцентираха върху равенството. Аргументите на водещите кампания за отрицателен вот бяха фокусирани върху определението на семейство и притесненията как въпрос като този за пола ще бъде преподаван в училищата.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

16193

3

SC

15.11 2017 в 11:58

Абе, защо на плакатите на хомо-пропагандата висят все млади и красиви момчета и момичета? Имам огромни съмнения дали болшинството радетели за идеята са такива.

Иначе, като се обичат - да се взимат. Бракът и без това взе да става безсмислен.

7506

2

..Да се забрани рекламирането на база сексуална ориентация...

Way out, ами те поне половината oт всички реклами по принцип са на тази база, ако не си забелязал.
Що се отнася до Австралия и австралийците, както така или иначе знаем, ние сме 100-200 години назад от тях.