Асад: Победата в Алепо ще е крачка напред, но няма да сложи край на войната

ОFFNews 08 декември 2016 в 10:58 3302 2

Победата на армията над бунтовниците в Алепо ще е голяма крачка напред, но няма да сложи край на войната в Сирия, заяви президентът Башар Асад в интервю за сирийското издание "Ал Уатан", цитирано от държавната агенция "Сана".

"Истина е, че битката за Алепо ще е напредък, но нека да бъдем реалисти, тя не означава край на войната в Сирия. Важен момент към края на битката е, но войната в Сирия няма да приключи, докато тероризмът не бъде унищожен. Терористите са и в други райони, затова, дори ако приключим с Алепо, ще продължим войната срещу тях", заяви Асад, който уточни, че от стратегическа и военна гледна точка превземането на двата най-големи града Алепо и столицата Дамаск може да се приеме и като победно. 

Сирийският лидер твърди, че триумф в Алепо би променил хода на войната. 

Асад коментира исканията за примирие като опит на САЩ да дадат шанс на поддържаните от тях групировки, които бързо губят позиции в Алепо. 

"Те още настояват за въвеждане на примирие, особено американците, защото техните агенти, терористите, са в тежка ситуация", заяви сирийският президент. Според него затова САЩ "плачат, вият и се молят" за примирие. 

В следствие на офанзивата на режима през последните две седмици опозицията загуби близо 2/3 от контролирани от нея района на източно Алепо, а вчера сирийската армия превзе и в Стария град на Алепо.


Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки