Арестуваните за планирания в Берлин атентат - между 18 и 21 години

OFFNews 08 април 2018 в 21:13 4992 2

Полицията във федералната германска столица потвърди арестуването на шестима души след края на 38-мото издание на Берлинския полумаратон, предава телевизионният канал ZDF, цитиран от "Фокус". 

Съгласно разпространените данни, правоохранителните органи са претърсили няколко апартамента. Непосредствено преди началото на спортното събитие са представени „някои доказателства, че задържаните на възраст от 18 г. до 21 г. са били замесени в подготовката на престъпление, свързано със събитието", поясниха от полицията, без обаче да споменават за възможна терористична атака.

По-рано в неделя националният ежедневник Die Welt съобщи, че германската полиция е предотвратила терористичен атентат срещу Берлинския полумаратон, който тази година се провежда в неделя, 8 април.

Спецчастите на полицията са арестували четирима души, планирали да извършат нападения с хладни оръжия срещу участниците в спортното събитие и хората, дошли да го наблюдават. Според изданието сред групата арестувани има лице, което е пряко свързано с кръговете на Анис Амри – тунизиецът, който извърши терористичното нападение от 19 декември 2016 г. срещу коледния базар във федералната германска столица. Жилището на един от четиримата е било претърсено от правоохранителните органи малко преди нападението на „Брайтшайдплатц“.

Дванадесет души загинаха в първата голяма ислямистка атака в Германия от декември 2016 г. Други посетители на коледния пазар бяха сериозно ранени. Тунизиецът Анис Амри успя да избяга, без да бъде разпознат. За няколко дни той успя да прекоси почти половин Европа. На 23 декември той бе застрелян от италианската полиция близо до Милано.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

23293

1

Стефан

09.04 2018 в 02:58

Кога яловата канцлерин каза Вилкомен, и ние всички трябваше да дадем последната си риза за спасяването на децата-бежанци?
Кога ни разплакваха с детски трупчета? Кога Динко от Ямбол беше Сатаната?
Немци, оправяйте се сами. Предхождащият тая гаулайтерка ефрейтор не е получил 300 000 български щика при Сталинград - и тая няма да ги получи за спасението си.
 
X

Най-близкият съратник на Стивън Хокинг проф. Томас Хертог е в подкаста на OFFNews