Антикремълските диверсанти и губернаторът на Белгородска област си устроиха среща, започна бой

Легионът ''Свобода на Русия'' насрочи на Гладков среща в църква, той я мести час по-късно на КПП в Шебекино

OFFNews 04 юни 2023 в 18:34 7545 4

Снимка Трибуна.ру

Улиците на Шебекино и голяма част от къщите са опустели, местните канали в телеграм пишат за появата на мародери.

Губернаторът на руската Белгородска област Вячеслав Гладков заяви, че е готов да се срещне с проукраинската група руски бойци, които съобщиха, че държат в плен двама руски войници, предаде ТАСС като част от информационната война, която успоредно с военните действия водят бойците от антикремълския легион "Свобода на Русия" и редовната армия на Русия и правителството на областта.

По-рано днес руските противници на Владимир Путин и неговото управление обявиха, че са взели пленници и предложиха на наместника на Путин Белгород Вячеслав Гладков размяна. Бойците показаха видео с пленниците и предложиха на Гладков да му ги върнат срещу възможността просто да разговарят на четири очи с него в една от селските църкви. Поканата беше лично от лидера на Руския доброволчески корпус Денис Капустин.

"Елате с линейка лично, само с шофьор, без оръжие. Аз ще дойда лично с представител на Лигата "Свобода на Русия" и с пленниците", обяви Капустин.

На поканата реагира и собственикът на ЧВК "Вагнер" Евгений Пригожин:

"Денис, ако не дойде никой в обозначеното място за пленниците, аз съм готов да изпратя един от моите високопоставени заместници да ги вземе. Ако дойде пък на това място Владимир Александрович Зеленски, аз съм готов да дойда и лично".

Изявлението, публикувано от десетки телеграм канали, които местното население в областта следи, дадоха информационна преднина на легиона и за реакцията на Гладков не се наложи да се чака дълго. Той записа също видеообръщение, в което променя условията за срещата, нейните време и място.

"Видях обръщението на подлеците-негодяи, убийци и фашисти, които уж искали да се срещнат с мен, като ми предлагат разговор срещу пленниците. А в действителност те са нахлулил с диверсионно-разузнавателна група, в момента вървят боеве в Нова Таволжанка и аз се надявам, че те всичките ще бъдат унищожени. Другояче не може да бъде. Всеки ден от ръцете на тези фашисти умират мирни жители, в това число и в Белгородска област, вече погребваме всеки ден. Деца инвалиди, убити старци - ето какво остава след тези ръце. Единственото, което ме спира за да преговорям с тях са нашите момчета, които са в техни ръце. По-скоро са ги убили, колкото и да ми е трудно да го кажа. Но, ако са живи, от 17 до 18 часа на КПП - Шебекино. Гарантирам им безопасност", заявява губернаторът.

Междувременно руските агенции пишат за ожесточени боеве в Нова Таволжанка, където антиправителствените бойци бяха поканили Вячеслав Гладков на среща в местния храм. Според руската страна целта е била да направят капан на Гладков и после да го показват убит, пленен или измъчван. Всъщност в обявения от лигата час на среща в селото са нахлули руски спецчасти и е започнала престрелка.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

9030

4

Ivan Terziysky

05.06 2023 в 02:38

Сега в Шебекино, утре и в други градове. Хайрлия да е!

345

3

Джендо Джедев

04.06 2023 в 22:41

"Всеки ден от ръцете на тези фашисти умират мирни жители, в това число и в Белгородска област, вече погребваме всеки ден. Деца инвалиди, убити старци - ето какво остава след тези ръце."

Хм, това ми звучи познато. А, да, та нали е същото, което рашистките изверги правят в Украйна. Но в неизмеримо по-голям мащаб.

705

2

Деспин Митрев

04.06 2023 в 22:35

Гарантирам им безопасност", заявява губернаторът.... в обявения от лигата час на среща в селото са нахлули руски спецчасти и е започнала престрелка.

210

1

Merc

04.06 2023 в 21:12

С§кс със мурзилки .

 
X

Най-близкият съратник на Стивън Хокинг проф. Томас Хертог е в подкаста на OFFNews