Американка превърна провалена сватба в парти за бездомници

OFFNews 16 юли 2017 в 22:30 12944 3

Снимка AP

Жена превърна отменената си сватба в парти за бездомни хора.

Американката от щата Индиана не искала събитието, за което вече били похарчени 30 000 долара, да бъде провалено и измислила възхитителен начин да направи нещо добро въпреки разочарованието.

Сара Куминс и годеникът ѝ отменили сватбата седмица по-рано, казва тя пред "Индианаполис стар". Жената не обяснява защо, но казва, че така се оказала с договор с "Ritz Charles", който не предвижда възстановяване на средствата и по който е била платена вечерята за 170 гости.

И така ѝ хрумнало, че вместо да изхвърля храната, може да покани ветерани от местна организация и бездомни хора, които в събота похапнаха блюдата с изисканото меню и сватбената торта за десерт.

"За мен това беше възможност да покажа на тези хора, че заслужават да бъдат на място като това точно толкова, колкото всеки друг", казва Куминс.

Няколко местни бизнес организации и жители дарили костюми, рокли и други аксесоари за гостите.

Кумис е на 25 години. Следва фармация в университета в Прага. Казва, че бившият ѝ годеник се съгласил, че да нахранят бездомните е напълно безкористен начин да се справят със ситуацията.

Историята за провалената сватба напомня силно на един библейски разказ, който вероятно е вдъхновил Кумис за решението ѝ. Той е описан в Евангелието от Матей, където Христос е цитиран да оприличава Небесното царство на цар, който прави сватба за сина си, но поканените се оказват недостойни и отказват да отидат. Тогава царят казва на слугите си да съберат хора "зли и добри" "по кръстопътищата", за да се изпълни сватбата с гости. Така и става, а притчата е тълкувана в контекста на това, че "избраният народ" - юдеите, отхвърля Божия син Иисус Христос, а вместо тях християни стават "езичниците".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови