Акцията в Общинска банка била по сигнал на Христо Ковачки

OFFNews 27 февруари 2014 в 14:23 4695 2

Докато прокурори тършуваха в общината, пред сградата се проведе протест с искане за оставката на кмета Йорданка Фандъкова. Снимка: Лилия Христова

Акцията, която днес се проведе в централата на Общинска банка на ул. "Врабча", била по сигнал на миноритарния собственик на банката Христо Ковачки, съобщава Mediapool, като се позовава на източници, запознати с акцията.

По-рано днес от МВР отказаха да дадат подробности по случая, като обясниха, че полицейските сили са пратени на посочените адреси във връзка с водено от прокуратурата досъдебно производство. От полицията отказаха да коментират има ли акцията нещо общо с изказването на общинския съветник от ГЕРБ Орлин Алексиев, че има интереси за спиране продажбата на банката. 

Почти по същото време в Столична община е проведена паралелна акция, свързана със сигнал за балите с боклуци и общинското дружество "Чистота Искър", твърди Mediapool.

По информация на OFFNews паралелно с тези две акции в София са проведени още няколко претърсвания.

Пред журналисти по-рано днес столичният кмет Йорданка Фандъкова обясни, че сутринта в кабинета ѝ дошли представители на Софийска градска прокуратура с писмо за оказване на съдействие. "Дала съм им цялата възможност за достъп до информация, за достъп до документация, която ги интересува. Главният секретар на общината Ралица Стоянова им съдейства напълно, така че не мога да кажа защо им е и полицейско присъствие", каза Йорданка Фандъкова.

Според БГНЕС прокурорите проверяват документация, свързана и с бивш кмет на Столична община. Проверяват се документи, свързани с парични потоци и други крупни сделки от времето, когато този градоначалник е ръководил общината.

Двете операции продължават и към този час. От прокуратурата отказват да дадат повече информация по случая. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки