8 тийнейджърки убиха 59-годишен мъж в Торонто

OFFNews 21 декември 2022 в 16:44 2997 0

Полицаи в Торонто.

Снимка Getty Images

Полицаи в Торонто.

Осем тийнейджърки бяха обвинени в убийството на 59-годишен мъж в Торонто, Канада, съобщи полицията.

Момичетата са на възраст от 13 до 16 години. Те са обвинени, че са нападнали и намушкали множество пъти жертвата малко след полунощ местно време в неделя.

Мъжът, чиято самоличност не се разкрива, е живеел в приют за бездомни хора.

Кметът на Торонто Джон Тори каза, че е "дълбоко обезпокоен" от случая.

Минувачи се обадили на службата за спешна помощ, след като видели лежащия мъж, съобщи пред репортери сержант Тери Браун пред репортери. По-късно той е издъхнал в болница.

Момичетата, чиито имена не се съобщават, защото са под закрилата на канадския закон заради възрастта си, са арестувани близо до мястото, където е извършено нападението. От тях са иззети редица оръжия. Те се запознали в социалните медии. Три от тях имат предишни провинения и регистрации заради тях в полицията.

"Не знаем как или защо те са се срещнали същата вечер и защо дестинацията им е била центърът на Торонто", каза серж. Браун. Смята се, че две от тях са участвали в друга кавга същата вечер.

Живущ близо до приюта казва пред CBC Toronto, че жертвата е била намушкана в стомаха при опит да се предпази от момичетата, които се приближили и поискали алкохол.

"Не знам дали имаха нож или нещо друго. Просто бях уплашена", казва тя. Отдалечила се от нападателките и се скрила в приюта.

"Изключително притеснен съм от младата възраст на обвинените и от броя на хората, въвлечени в това убийство", каза кметът Тори и изказа съболезнованията си на приятелите и познатите на мъжа.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Поръчаното от СССР Септемврийско въстание. Лекция на проф. Вили Лилков