40% от сухопътната територия на Украйна е минирана

Украински огън повреди две ТЕЦ в Донецка област - обяви Москва

OFFNews 08 януари 2023 в 13:35 3933 2

Разрушен мост над река Северски Донец в наскоро превзетото село Богородично, Украйна, събота, 7 януари 2022 г.

Снимка БТА/АП

Разрушен мост над река Северски Донец в наскоро превзетото село Богородично, Украйна, събота, 7 януари 2022 г.

40% от сухопътната територия на Украйна е минирана, съобщи украинският министър-председател Денис Шмигал за южнокорейската агенция Йонхап в публикувано днес интервю.

Руската война в Украйна доведе до създаването на минно поле с площ 25 000 квадратни километра, казва още той, цитиран от ДПА. В момента това е най-голямото минно поле в света, каза Шмигал и допълни, че това не само усложнява пътуването на хората, но предизвиква и големи трудности в селското стопанство, което е един от основните икономически отрасли на Украйна.

Той подчерта, че руснаците атакуват най-ожесточено жилищни райони.

В същото време днес властите в Москва съобщиха, че две топлоелектроцентрали в част от украинската Донецка област, контролирана от руските сили, са били повредени при ракетно нападение на украинската армия, предаде Ройтерс, като цитира ТАСС.

Първоначалната информация беше, че ТЕЦовете в Зугрес и Новий свет са били ударени и има хора, които са били ранени, обявиха властите в "Телеграм".

Двама души може да са блокирани под развалини в повредената Старобешевската електроцентрала в Новий свет, предаде ТАСС. Позовавайки се на длъжностни лица, агенцията предаде, че при нападението е била използвана реактивна система за залпов огън.

За момента няма коментар от украинска страна. Киев никога не поема открито отговорност за нападения навътре в Русия или по контролирана от руснаците територия в Украйна.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

5330

2

deyan_h

09.01 2023 в 00:08

ПФМ-1 "лепесток"

5330

1

deyan_h

09.01 2023 в 00:03

Има около 90 потвърдени цивилни жертви след дистанционно миниране с клъстерни! Боеприпаси за дистанционно миниране с противопехотни мини! На съвсем цивилни! Жилищни райони на Донецк. Лепесток...
3 военни престъпления на Киев само в един епизод, или нещо бъркам?
 
X

Поръчаното от СССР Септемврийско въстание. Лекция на проф. Вили Лилков