4-годишно дете с IQ 160 е най-младият член Менса

Лилия Христова 17 декември 2013 в 17:53 4118 2

4-годишно дете с IQ 160 е най-младият член Менса
4-годишно дете с IQ 160 е най-младият член Менса

4-годишният Шeрвин Сараби изглежда като всички свои връстници, но за разлика от тях има потенциала да бъде наричан "новият Айнщайн".

Детето е прочело около 940 книги, знае почти всички химически елементи от Менделеевата таблица и вече е в трети клас въпреки крехката си възраст. Освен това малкият британец от ирански произход е с IQ 160 - колкото този на създателя  на "Майкрософт" Бил Гейтс и на най-великия астрофизик на нашето време Стивън Хокинг.

"Шервин има супер интелигентност, притежава невероятни таланти, а речникът му е извън рамките на познатия ни свят", твърди психологът и експерт по надарени деца Питър Конгдън. "Досега съм работил с много малчугани, но никога през живота си не съм виждал подобно чудо като Сараби. Той е нещо специално, а такива като него се раждат веднъж на 100 години", убеден е специалистът.

Освен това малкият Шервин беше приет в Менса - авторитетна организация за свръхинтелигентните в началото на годината, с което стана най-младият и член в световен мащаб.

"Той проговори още на 10 месеца, а на 20 вече се изразяваше със сложни изречения. Енциклопедиите са любимото му четиво", разказва майката на Шервин Аманда. Когато навършва 2 г., Шервин вече знае да брои до 200, да изброи всички държави в света, да опише човешките органи и може да обясни какво са вулканите и звездите. "Обича да гледа новини, а не програми и филми за деца. Аз самата никога не съм го карала да научи нещо. Той сам идва и пита. Но най-важното е, че е здраво и жизнерадостно дете", допълва тя.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!
 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки