3 лв. ще струва пътуването по магистралата за Ниш

OFFNews 18 октомври 2017 в 10:38 7988 2

3 лв. ще струва пътуването по магистралата до Ниш

Снимка БНТ

Пътуването по новите участъци от автомагистралата от Ниш до границата с България ще струва на водачите на леки коли 190 динара или близо 3 лв., съобщава БНТ, като се позовава на в. "Вечерне новости".

Сръбското правителство се съгласи с предложението на компанията "Пътищата на Сърбия" за тол таксите. Плащането трябва да започне през януари догодина. Автобусите ще плащат по 560 динара, а камионите - 1120 динара. Източното разклонение на Коридор номер 10, от Ниш до границата с България, е дълго 86,9 километгра. Останаха още да се извършат работи в Сичевачката клисура и строителите са ангажирани с изграждането на отсечката от тунела Банцарево до Цървена река, както и на отсечката от Станичене до Пирот.

Всички шофьори, които идват от посока Ниш, от догодина ще плащат само на рампата при Димитровград. Тя ще бъде поставена на няколко километра преди граничния пункт с България Градина. В средата на септември за движение бяха пуснати 7,35 км от отсечката Станичене - Пирот Изток, отсечката Пирот-Димитровград с дължина 14,4 км и околовръстния път на Димитровград с дължина 8,3 км, припомня вестникът. Освен това тол таксите в Сърбия от 7 януари поскъпват с 10 процента, съобщава още "Вечерне новости".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12001

2

Севтопол

18.10 2017 в 13:37

Нали асфалт не се яде? Или това е само за нашия? Сръбският може. Голям майтап щеше да е, ако Борисов се беше вслушал в подмятанията на БСП още от 2010г. и беше зарязал "Тракия" до към 250-я километър. За Хемус и Струма изобщо да не говорим. Представете си, стига трансевропейският път до българската граница и... спира. Оттам нататък с каруци. А сега викаме браво на сърбите.