22-годишен българин уби баща си и 12-годишната си сестра в САЩ

Свидетел е 9-годишното му братче

OFFNews 23 септември 2021 в 23:07 7909 1

Снимка Pixabay

22-годишен българин е арестуван за убийството на баща си и на 12-годишната си сестра в САЩ, съобщава Асошиейтед прес.

Убийството се е случило в неделя вечерта в Джорданвил, щата Ню Йорк. Предполагаемият извършител Майкъл Андреев е намушкал 67-годишния си баща и сестра си. По-късно е открит ранен пред дома си и е откаран в болница. Той е бил с порезна рана на врата, като се предполага, че си я е причинил сам, защото е скочил през прозореца с ножа в ръка.

След изписването от болницата Майкъл Андреев е арестуван.

Свидетел на престъплението е 9-годишното братче на Андреев, потвърди говорителят на щатската полиция Джак Келер пред "Syracuse Post-Standard".

Келер не даде подробности за здравословното състояние на момчето, както и не уточни дали то също е ранено.

Детето е видяло нападението и е избягало от къщата, за да потърси помощ, после се е върнало за сестричката си. То намира 12-годишното момиченце ранено и тича при съседите, които се обаждат на полицията. Патрулката е пристигнала около 19 часа местно време.

Все още се изяснява причината за престъплението и разследването по случая продължава, пише "The Washington Newsday".

Междувременно в краудфъндинг сайта "GoFundMe" се появи позиция на семейството. В нея то определя нападението като "акт на бруталност, шокиращ семейството, Джорданвил и цялата православна общност".

Извършителят има още двама братя - 20-годишния Стефан, студент в Американския университет в България, и 19-годишния Кристиян - който се обучава във военновъздушната база Лакланд.

Те са отворили дарителска сметка в сайта, като събират средства, за да си купят билети и да се приберат, за да се грижат за братчето си. До момента по сметката са събрани малко над 17 500 долара от исканите 75 000 долара, необходими за погребенията, самолетните билети и разходите за грижите за 9-годишното дете.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Поръчаното от СССР Септемврийско въстание. Лекция на проф. Вили Лилков