11-а жертва на свлачището в Италия: тялото на жена открито на улица в Казамичола

OFFNews 02 декември 2022 в 08:36 1115 0

Спасители пренасят едно от откритите тела на жертви на свлачището на италианския остров Иския.

Снимка АНСА

Спасители пренасят едно от откритите тела на жертви на свлачището на италианския остров Иския.

Тялото на 11-а жертва на свлачището в Южна Италия е открито на улица в пристанищното градче Казамичола, предаде ANSA. То е на жена, чиято самоличност не е установена.

Дванадесети човек все още се смята за изчезнал.

На 26 ноември лавина от вода, камъни и кал връхлетя къщи в района на Казамичола на остров Иския в залива на Неапол. Сред жертвите бе и българка, 58-годишната Николинка Благова. Загинаха и баща и трите му деца.

Тялото на бащата - 37-годишният Джанлука Монти - и на още един мъж бяха открити по-рано тази сутрин. Втората жертва вдругиден трябвало да навърши 32 г., казва се Салваторе Импаглиацо. Той бил партньор на Елеонора Сирабела - първата потвърдена жертва на свлачището.

Импаглиацо е намерен в къща, изоставена след земетресението през 2017 г., далеч от тази, в която е живял с Елеонора. Спасителите го проследяват на 300 метра от мястото, където смятат, че може да се е намирал, захвърлен надолу по течението от реката от кал, камъни и отломки, която започна от връх Епомео и помете всичко по пътя си, като на практика заличи къщата, в която Салваторе и Елеонора са живели през последните няколко месеца.

Джанлука Монти бил таксиметров шофьор и предпоследният издирван член на петчленно семейство, затрупано от свлачището. Тялото му е открито в район, където се предполага, че е била градината на къщата му.

При нова метеорологична тревога най-малко 1000 до 1300 жители на Иския ще трябва да напуснат домовете си.

Досега са проверени 1134 сгради и почти всички вече са рискови.

Предстои евакуацията на около 600 души. Те ще бъдат временно подслонени в хотели.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки