1 г. след "Шарли": Мъж нападна полицейски участък в Париж с викове „Аллах Акбар“ (обновена)

OFFNews 07 януари 2016 в 13:57 6484 5

Снимка: The Telegraph, архив

Мъж е застрелян пред полицейско управление в северните части на Париж, съобщиха от местната полиция, цитирани от Reuters.

Инцидентът е станал в 18-и район на града - Rue de la Goutte d'Or.

Мъжът се е опитал да влезе в сградата на полицията въоръжен с нож и носел колан с експлозиви. Полицията в района е уведомила хората да затворят прозорците си и да не излизат на балконите си, съобщи Mirror.

Цитирани са и свидетели на инцидента, според които въоръженият мъж е крещял "Аллах Акбар".

По-късно AFP съобщи, позовайваки се на източници от полицията, че мъжът е носел имитация на колан с експлозиви и е бил въоръжен само с нож. Той е носел и мобилен телефон и лист хартия със знамето на "Ислямска държава".

Нападателят е идентифициран и е познат на полицейските служби във връзка със случай на изнасилване през 2013 година в Южна Франция, съобщиха източници, близки до разследването. Тогава мъжът се представил като Саллах Али, без постоянно местожителство, роден през 1995 година в Казабланка, Мароко.

Днешното убийство пред полицейското управление идва точно една година след терористичната атака в редакцията на сатиричното списание Шарли Ебдо на 7 януари 2015 г. в Париж, при която загинаха 12 души.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки