Тайсън Фюри се оттегли и се върна за часове

OFFNEWS 03 октомври 2016 в 18:55 7132 1

Световният шампион по бокс при тежките професионалисти във версии IBO, WBO и WBA Тайсън Фюри хвърли в потрес фенове и специалисти с две противоречиви изявления в рамките на часове.

Първоначално той обяви, че прекратява състезателната си кариера. Британецът използва социалната мрежа Туитър, за да съобщи за решението си.

"Боксът е най-тъжното нещо, в което някога съм участвал. Аз съм най-големият, отказвам се. Весели дни на всички", написа Фюри, като използва в посланието си и доста нецензурни изрази. Малко по-късно той написа, че остава, за да защитава трона си на крал в тежката категория, а първото му послание било, за да покаже колко лековерни били медиите.

Междувременно стана ясно, че звездата ни в профибокса Кубрат Пулев най-вероятно ще стане официален претендент за титлата на Международната боксова федерация.

Това ще се случи, ако настоящият титуляр на тази позиция - Джоузеф Паркър (Нова Зеландия), реши да се боксира за титлата на друга федерация - Световната боксова организация (WBO).

Новозеландецът е №1 и в двете ранглисти. До момента шампион на WBO е Тайсън Фюри, около когото цари пълна неяснота - дали се оттегля, дали остава и дали ще му бъдат отнети поясите, заради уличаването в употреба на кокаин.

Виж още за:
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки