"Маша не е наша - не стене по руски, а и сърцето си на българин дари"

ОFFNews 11 февруари 2015 в 13:42 20831 14

Мария Шарапова

Какво да правим с Шарапова? Дори и не стене по руски, за президента на Руската федерация по тенис Шамил Тарпишчев даже не се застъпи пред подобните на танкове сестри Уилямс, а и сърцето си на българин дари. Изобщо не е наш човек, пише в ироничен коментар известният журналист Отар Кушанашвили.

Коментарът на Кушанашвили е публикуван в онлайн изданието "Собеседник":

"Тенисистката Екатерина Макарова обяви Мария Шарапова за "нагла съперница".

Макарова отчаяно говори за вероломната си конкурентка така: „Набила си е в главата, че земната ос минава по гръбначния й стълб, а отговорът на всички въпроси, свързани с човечеството, е скрит само и единствено в нея самата".

Навярно Макарова изказа на глас онова, което и всяка друга съперница на нашата МШ би пожелала да произнесе. А може би дори и онова другото, дето дори и отчаяни дилетанти като мен забелязаха.

„С течение на годините и без значение за разстоянията“ стана ясно, че дамата се жалва не в духа на „ако не се кланяш на светците, ще се бухнеш в камбаната“. Това го изстрадахме вече. Но определението „нагла“ в случая е повод да си кажем, че ако го изчуруликаме на птичия ви език, би прозвучало като „безсрамна“. Всъщност има разни стилове и начини да критикуваш.

В стила на Зошченко (класик на руската литература), например, би прозвучало тъй: "шамар по ухото получи, и пак се усмихни, за блясъка ще бъдеш уважаван ти"

При Макарова обаче е видно - даже не ѝ трепва окото. Не обича заобикалките, кара през просото. В тези времена, когато противно на всякакви правила трябва да затегнеш колона, и топката безброй пъти да подхвърлиш, все едно е пинг-понг, Макарова демонстрира липса на такт и уважение към съперницата.

Сега му е моментът и аз да направя аналогия с шоубизнеса.

Кажете ми, моля, ако в началото на кариерата си не бях „Макарова в панталони“, как бих могъл да водя „ Коя е песента“ по Първи канал и да се снимам я във военни филми, я в сериали с неприкрита симпатия към образовани гейове? Правилно, бях непокорен.

От днес нататък Макарова е моя фаворитка.

Какво да правим с Шарапова обаче? Дори и не стене по руски, за президента на Руската федерация по тенис Шамил Тарпишчев даже не се застъпи пред подобните на танкове сестри Уилямс, а и сърцето си на българин дари.

Изобщо не е наш човек"

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки