Трима арестувани за счупеното стъкло на автомобила, опитал да прегази протестиращи

Полицията не охранявала протеста, защото той бил нерегламентирано мероприятие

OFFNews 18 август 2020 в 07:56 7692 8

Трима протестиращи са били арестувани "за проявена агресия към семейство". Това съобщава МВР тази нощ, след като снощи пред Румънското посолство неспрян от полицията автомобил, управляван от жена, се опита да прегази протестиращи, а няколко души се хвърлиха върху него. В резултат бе счупено предното му стъкло. В колата имаше и деца.

В прессъобщението си МВР потвърждава, че полицаите не са осигурявали охраната на протеста. Те реагирали на сигнал, получен на тел. 112. Оттам обясняват, че не са охранявали протеста, защото той бил нерегламентиран и властите не са били информирани за него.

"Около 22.00 часа на 17 август 2020 г. на телефон 112 е получен сигнал, че семейство с две малки деца – момченце на 2 години и момиченце на 9 години, са станали жертва на нападение на лица, провеждащи незаконна блокада на кръстовището пред румънското посолство на булевард „Ситняково" в София - пише в съобщението на МВР. - Семейството е пътувало с автомобила си в посока от улица „Черковна" към булевард „Цариградско шосе", когато на кръстовището леката кола е била спряна и обградена от агресивно настроени протестиращи. При проявената агресия са счупени стъкла и фарове на управляваното от 44-годишната жена МПС. Служители на СДВР незабавно са се отзовали на сигнала, подаден на телефон 112. След проведената операция от района на кръстовището успешен е изведен автомобила, заедно със семейството".

Срещу тримата задържани протестиращи е образувано досъдебно производство по чл. 216 от Наказателния кодекс за унищожаване на чужда движима или недвижима собственост. Разследването и работата по случая продължават под ръководството на Софийска районна прокуратура.

"Във връзка с провеждането на незаконни протестни действия Столичната дирекция на вътрешните работи предупреждава жителите и гостите на София да осъществяват с повишено внимание придвижването си на територията на града - пишат още от полицията. - Заради категоричния отказ на организаторите да спазват изискванията на закона, СДВР не осигурява провеждането на тези нерегламентирани мероприятия. Отговорността за това е изцяло на лицата, които се самоопределят като организатори на незаконните действия и на тези, които нерегламентирано блокират пътни кръстовища.

За да бъдат предотвратени нежелани инциденти, призоваваме столичани и гостите на града да шофират при отчитане на по-сложната пътнотранспортна обстановка. СДВР препоръчва управлението на МПС да се осъществява след своевременно информиране за промените в пътнотранспортната обстановка".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

2100

9

гоуемио

18.08 2020 в 10:38

Анархо-лумпените да бъдат пребити в РПУ!!!!
Към говедата-животински мерки! Бой до посиране!!!!

3000

8

Жоро Петров

18.08 2020 в 10:18

За вас всички, на които отнемате правата на свободно придвижване БЕЗ да уведомите, че щели сте били да блокирате което си искате кръстовище, има закони. Които не спазвате. После като "падне" ББ (когото и аз не харесвам) и "вземете" властта, пак ли така ще спазвате законите бе? М? Ще рушите чужда собственост, ще набеждавате хората, които са се опитали да използват правото си на свободно придвижване, че са симпатизанти на тая или оная партия, или че са провокатори.. . Това не е демокрация, а анархия. В белите държави тоя ви протест щеше да е спрял още преди да започне. 50 човека на кръст, някои от които видимо пияни - това ли сте? В колата като е имало деца, за това сте се правили на велики.. Ами ако имаше нормални мъже какво - щяхте да ги пребиете, за да доказвате, че може да правите каквото си искате... Ми не може.

63994

6

Red or Dead

18.08 2020 в 10:09

има ли още някой останал който да се надява, че ТИКВАТА ще си иде с... добро..... ми няма....
Докато не грабнем сопите и ВСИЧКИ не се РАЗГНЕВИМ ИСТИНСКИ, няма да стане
10 години мачкат НАРОДЪТ.... сега реват......

5863

5

Babaliuga

18.08 2020 в 10:06

Независимо от това, дали е било провокация или не, фактът, че са били извършени агресивни действия спрямо майка в присъствието на децата ѝ е достатъчен, за да не може да оправдае поведението на протестиращите.

С действията си те показаха, че по нищо не се различават от жандармерията, която без причина извлече и смаза от бой младежи от протеста.

Къде бяха героите, които с такава охота налитат на майка с деца ? Защо не защитиха съратниците си ?

Какво ще спечелят протестиращите, блокирайки "Ситняково", освен, че ще настроят общественото мнение срещу себе си ?

Защо не се блокират държавните институции, за да не се допусне държавната администрация да стигне до работните си места ?
Защо не се направи кордон около местообитанието на Борисов (не знам къде е в момента) и не се блокира същия така, че да стане затворник в собствената си къща ?
А, вярно, защото там има НСО и не е толкова лесно да им скочиш, колкото да скочиш посреднощ върху колата на майка с деца, па била тя и провокатор

606

3

order

18.08 2020 в 09:30

Адв. Албена Белянова..... „ Поредни опити за смачкване и очерняне на протестите и оставането на Борисов на власт с активното бездействие на МВР, дадено на концесия от Борисов на Пеевски и сие.
След неуспешните през последните дни провокативни акции на платения през 2013 г. протестиращ Георги Флоров, а сега генерален директор на Статисти Флоров „G“ ("ФЛОРОВ ДЖИ" ЕООД), „случайно“ през кръстовището пред Румънското посолство решават да преминат върли привърженици на ГЕРБ - доц. Стойчо Стойчев и семейство с две деца.
За да запазят Статуквото, в което безнаказано крадат, насилват, убиват, без значение на пол, възраст, семейно положение, липса или наличие на деца, мутрите, превзели държавните институции, ни настройват едни срещу други“..........
https://mobile.frognews.bg/article/201657/

606

2

order

18.08 2020 в 09:22

„След неуспешните през последните дни провокативни акции на платения през 2013 г. протестиращ Георги Флоров, а сега генерален директор на Статисти Флоров „G“ ("ФЛОРОВ ДЖИ" ЕООД), „случайно“ през кръстовището пред Румънското посолство решават да преминат върли привърженици на ГЕРБ - доц. Стойчо Стойчев и семейство с две деца.
За да запазят Статуквото, в което безнаказано крадат, насилват, убиват, без значение на пол, възраст, семейно положение, липса или наличие на деца, мутрите, превзели държавните институции, ни настройват едни срещу други“..........
https://mobile.frognews.bg/article/201657/

12021

1

bls

18.08 2020 в 08:18

Пичове, бъдете обективни. Жената не опитваше да прегази никого - искаше да мине през блокираното кръстовище, а това, че хората се струпваха пред колата ѝ си е техен избор. Второ - стъклото се вижда, че не се чупи щото имало качени хора върху него - строшено беше от ударите, които се нанасяха по автомобила.
 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки