Протестът отново поиска оставката на Нено Димов. Иска да чуе и от него кой е собственик на 'Юлен'

Мартин Георгиев 15 февруари 2018 в 13:05 2765 12

Снимка Мартин Георгиев

Граждани и природозащитници се събраха на протест пред Министерството на околната среда и водите (МОСВ) за пореден ден, за да поискат оставката на екоминистъра Нено Димов и ревизиране на решението за промяна на плана за управление на парк Пирин.

Протестиращите искат министърът да каже официално дали Цеко Минев е собственик на концесионера на ски зона Банско в Национален парк Пирин, след като вчера премиерът Борисов посочи в интервю, че най-вероятно е той.

Протестиращите поискаха и оставката на вицепремиера Валери Симеонов заради обръщението към гермаския евродепутат от групата на "Зелените" Ска Келер заради тона в изказването, който е неподходящ за човек на толкова висок и представителен пост.

Протестиращите се обявиха срещу промените в закона за посевите, след като парламентът отхвърли днес ветото на президента върху него.

Протестиращите призоваха още парламентът да не гласува измененията в Закона за горите, внесени преди няколко дни.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12435

12

Jinx

17.02 2018 в 20:20

Абе какво им пука кой е собственик, щом нареди Банско до зимните топ курорти в Европа???

6181

10

ББесния

15.02 2018 в 18:08

qwerty, Банско беше чуден, автентичен, спокоен град допреди 15-тина, години; Цялата околия беше така, сега се превърна в "зимната столица на Балканите" , напълни се със шмекери от цялата страна дошли за по 2 месеца да ударят кьоравото, а банскалии , които имаха бизнес около ските(гардеробче, таверничка, семеен хотелец), Цеко разчисти постепенно, завзе почти всичко.
Покрай него има разбира се и местни лизачи дето му пригласят, пряко облажили от него.

10571

6

Hissarion

15.02 2018 в 16:10

И какво ще стане ако и Нено Конспиролога каже, че Цеко е собственик? Какво ще стане ако си признае даже, че Цеко го е назначил, за да заграби още от парка? Цинизмът на тези хора е безкраен, защото знаят, че ще остане безнаказан.

6181

3

ББесния

15.02 2018 в 14:30

Вторият лифт няма да реши проблема с опашките. Ще ги има пак, но горе, пред другите лифтове. Целта на Цеко е нови писти и разширяване на ски зоната, поне двойно. Това не бива да става, но лакомията човешка(цекова) е безкрайна. Див капитализъм. Убийствено за природата.