Лекарите излизат на национален протест

OFFNews 06 април 2016 в 06:31 3052 4

Лекарите излизат на национален протест

Лекари от цялата страна излизат на протест пред Министерския съвет в 15 часа. 

Те настояват да се върне договорното начало, а не промените да се налагат с подписи само от страна на Здравната каса, както с подписания от Надзора на Касата анекс към рамковия договор от 2015 г., с който бяха определени новите цени и обеми на медицински дейности за тази година.

Ощопрактикуващи лекари и лекари от доболничната помощ вече обявиха, че също ще участват в митинга. Очаква се в митинга да се включат лекари от цялата страна. 

"Разделяй и владей - стара истина, която отново се прилага, за да се овладее недоволството на лекарите. Затова не позволявай противопоставяне по между ни! Ако днес не сме единни, надеждата за промяна ще отмре и младите колеги няма да намерят своята мотивация, за да останат сред нас", посочват от БЛС.

"Да не допускаме разединение, чрез съглашателства, договорки с властимащите, манипулации, слухове… Нека не се поддаваме и излезем на митинг, за да заявим на висок глас: „Стига експерименти със здравето на хората, стига необмислени промени”. Това не са реформи, оставете ни да правим истинска медицина, както ни учеха нашите учители - без лимити, регулативни стандарти, без многобройни бюрократични административни бумащини. Върнете договорното начало, не само на книга. Медицината е висше изкуство - практическо прилагане на знания и опит", допълват те.

Лекарският протест беше обявен миналата седмица, когато протестираха лични лекари от цялата страна. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Какво трябва да знаем за коклюша