Хора на Бареков блокират президентството с телата си

Юлиан Христов 20 ноември 2013 в 08:44 5739 20

Хората на Бареков пред МИЕТ    Снимка: Сергей  Антонов
Хората на Бареков пред МИЕТ Снимка: Сергей Антонов

 

Лидерът на „България без цензура“ Николай Бареков се закани, че хора от движението му ще блокират достъпа на определени политици до президентството, ако той не бъде поканен на утрешния Консултативен съвет по национална сигурност (КСНС) при президента. 

“Ние няма да допуснем влизането в Консултативния съвет по национална сигурност на Бойко Борисов и наЦветан Цветанов. Ще дадем много сериозен граждански отпор на Лютви Местан и Сергей Станишев, ще бъдат освиркани, ще чуят за себе си истината, а ако успеят да влязат, да влязат. Ще легнем с телата си за да спираме Борисов и Цветанов. Ще допуснем Волен Сидеров, както и господин Плевнелиев няма да спираме, той е домакин. Ще се радваме да бъдем поканени заедно с колегите от Реформаторския блок, но от тяхна страна ако се появи Меглена Кунева, Трайчо Трайков или Надежда Нейнски, ние няма да влезнем в консултативния съвет”, коментира той.

Бареков уточни, че ако до 17.00 часа утре не получи отговор от президентството и покана за участие в съвет, граждани ще блокират сградата.  

До момента той не е получил такава покана.

Според закона за КСНС Съветът се ръководи от президента, а редовни членове в него са председателят на Народното събрание, премиерът, министрите на вътрешните работи, на отбраната и на финансите, председателят на ДАНС, началникът на отбраната и по един представител от всяка парламентарна група. 

Законът предвижда възможността на заседание на съвета да присъстват и други държавни и политически лица, но това става след решение на КСНС, тоест - след решение на редовните членове в него. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки