Хиляди на протест в Асеновград в неделя вечерта, Перата нападна оператор на bTV

OFFNews 02 юли 2017 в 21:47 29652 11

Снимка БГНЕС

Хиляди демонстранти се събраха тази вечер на петия пореден протест, провокиран от сбиване между роми от местната махала и деца, състезатели по кану-каяк.

На 26 юни край язовир "40-те извора" група роми нападнаха младите гребци, след което побоят се пренесе пред болницата в центъра на града.

Тази вечер шествието започна отново от паметника на Цар Иван Асен Втори. То беше охранявано от голям брой полицаи и жандармеристи.

Целият широк център е отцепен от полицейски служители, в помощ на пловдивските полицаи има техни колеги от цялата страна - София, Кърджали, Ямбол, Хасково, Пазарджик. Всички подстъпи към града са блокирани от жандармерия.

Демонстрантите няколко пъти се опитаха да пробият полицейския кордон и да се отправят към ромската махала в Асеновград, но бяха спряни от служителите на реда.

Петър Низамов, известен като Перата, е нападнал оператора на bTV Петър Джанаваров по време на протеста, съобщават от медията.

Перата ударил оператора с обвинението, че му е блъснал телефона. По-късно вечерта Низамов беше обявен за издирване от полицията.

Снимка: Ладислав Цветков / bTV

Протестиращите скандираха "Българи юнаци", "За България!", "Със сърце и душа", пяха патриотични песни и националния химн.

Сред демонстрантите имаше и много представители на футболни агитки.

Над 200 рокери бяха спрени непосредствено преди центъра на Асеновград, а по-късно успяха да се присъединят към шествието.

Главният комисар на МВР Младен Маринов благодари на гражданите на Асеновград, че не са се поддали на опитите за провокации.

Към края на протеста част от демонстрантите се отправиха към дома на кмета с викове "Оставка".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

10571

11

Hissarion

03.07 2017 в 10:02

Всяка година едно и също. Едно време и едните и другите са били изпращани да строят разни проходи, за да изразходват енергия. Сега нямат друго разнообразие освен да стават скинари, запалянковци, рокери, талибани и друга гмеж и да се бъхтят едни други.

7506

9

Така си е, wayOff и така ще стане.

Да видиш в чужбина как нашите роми работят по 10 и 12 часа на ден. Местните не ги различават от българите.