Зеленски пак каза, че е готов да преговаря с Путин, и предупреди, че провал ще е Трета световна война

Мая Младенова 20 март 2022 в 18:04 6276 2

Снимка Facebook/Володимир Зеленський

Украинският президент Володимир Зеленски повтори, че е "готов за преговори" с Владимир Путин, и заяви, че "без преговори няма да бъде спряна войната", водена от Русия в Украйна. В интервюто за Си Ен Ен Зеленски каза: "Готов съм за преговори (с Владимир Путин). Готов съм вече от две години и смятам, че без преговори няма да бъде спряна войната".

Зеленски защити редицата преговорни кръгове между Киев и Москва, протекли след руското нахлуване в Украйна на 24 февруари, като ги нарече "много ценни".

"Ако има само 1 процент вероятност да бъде спряна войната, трябва да се възползваме от нея", каза той.

С оглед нахлуването на руската армия в Украйна с цел "да изтреби" населението "трябва да използваме всички формати, всички шансове да имаме възможност за преговори, възможност да говорим с (Владимир) Путин", добави украинският лидер.

"Но ако тези опити се провалят, това ще означава, че (конфликтът в Украйна) е трета световна война", предупреди той.

Предния ден Зеленски вече се обяви за преговори във видеообръщение чрез социалните мрежи.

Турция увеличава усилията си да посредничи между Москва и Киев. Турският външен министър Мевлют Чавушоглу заяви днес, че Русия и Украйна се приближават към споразумение по "критични" въпроси и почти са се договорили по някои теми, предаде Ройтерс.

Чавушоглу каза за в. "Хюриет", че се надява да има прекратяване на огъня, ако страните не отстъпят от постигнатия напредък към споразумение.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

2744

2

AAA

20.03 2022 в 23:31

Тролов ти си рядко прост човек ХА ХА ХА ХА

2115

1

Тролов

20.03 2022 в 20:01

Защо чак сега решава да преговаря, като имаше 8 г.да спази и приложи Минските споразумения? А и довчера твърдеше, че мачка руснаците, армията им е почти избита и Украйна е в контранастъпление!