Зеленогорски: План А е да направим голямо дясноцентристко обединение

OFFNews 19 април 2018 в 10:54 2645 2

ДБГ формулира първата си цел и тя е, да работи за голямо дясноцентристко обединение, подкрепено и от политически сили, неправителствени организации и от граждани. Един голям блок, не на апаратите, а на гражданите, които имат дясна визия за развитието на страната ни като демократична и успяваща България. 

Това каза на пресконференция в Плевен Найден Зеленогорски заместник-председател на “Движение България на гражданите”.

Целта ни е да се разруши монопола на ГЕРБ и БСП. България е направила своя цивилизационен избор и той е - членство в ЕС и НАТО, демокрация, свободен пазар, но за съжаление това, което демонстрират управляващите в последната година, е ярко отстъпление от евроатлантическата ни ориентация. Неадекватността по "случая Скрипал" и снишаването около кризата в Сирия са доказателства, заяви Зеленогорски.

Дисбалансът в развитието на отделните райони в страната не може да продължава. Зеленогорски цитира статистика, според която в София БВП на човек от населението е 28 000 лева, а в най-бедните региони на Север 6 000. За промяна на тази лоша статистика е необходимо и подобряване на инфраструктурата. Решението е не само с финансиране през еврофондове и от държавния бюджет за изграждане и завършване на стратегически важни обекти като магистрала „Хемус” и тунелите под Шипка и Петрохан, скоростните пътища София - Видин и Велико Търново - Русе, а и една неизползвана възможност – концесионирането, категоричен бе той.

Възможно е след приключването на българското европредседателство да се поеме към предсрочни парламентарни избори, отговори Зеленогорски на въпрос.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

29216

1

Лопе де Вега

19.04 2018 в 15:13

Ще направят едно голямо, отдясно наляво завъртяно, миризливо говно!

п.п. Аз съм стар седесар. От най-тъпите. От идеалистите. Не гласувам от 2001 г. Няма за кого. Да не пропусна - никога не съм се записвал в нито една партия! Абе от най-лошия вид седесари.