'Воля' няма да подкрепи вота на недоверие към правителството

OFFNews 09 ноември 2017 в 12:32 6305 2

'Воля' няма да подкрепи вота на недоверие към правителството

"Воля" няма да подкрепи внасянето на вот на недоверие към правителството по темата корупция. Това стана ясно след среща на лидера на партията Веселин Марешки с представители на БСП в парламента.

Цитиран от БНР, Марешки обясни, че не счита за нормално внасянето на вот на недоверие преди Коледните празници и предстоящото Българско председателство на Съвета на Европейския съюз:

Ние като прагматици и професионалисти не може да участваме в едно празно говорене. Темата за корупцията, картелите, контрабандата ние ще я изнасяме всеки ден пред всички медии и не е необходимо да използваме такъв механизъм като вот на недоверие, за да може да си я изкажем в още един ден.

От БСП изразиха съжаление, че на срещнали разбиране от депутатите от "Воля". "Разбират, че темата е важна за българското общество, но считат, че един вот на недоверие няма да помогне за решаване на проблема за борба с корупцията в България", каза пред журналисти заместник-председателят на групата на социалистите Жельо Бойчев.

Вчера ръководството на БСП се разбра на официална среща с ДПС, че вотът ще бъде внесен след приключването на бюджетната процедура.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови