Войнов: Партийните назначения са основен проблем за държавата

OFFNews 10 септември 2014 в 18:37 3811 2

Юлиан Войнов

Корупцията в управлението и партийните назначения са двете основни причини за състоянието на държавата. Това заяви в рамките на диспут в ефира на БНТ Юлиан Войнов от коалиция „Десните“.

По думите на Войнов от тези два проблема произтичат всички проблеми на държавата.

Изсичането на горите, използването на язовири за развъдници, непочистването на деретата и всички подобни проблеми показват една абдикирала администрация и защитаването на интереси на близки до властта бизнесмени, обясни Войнов.

Единственият начин това да се промени според него е в политиката да влязат честни хора, както и сериозна реформа в държавната администрация.

Тези два фактора според Войнов влияят особено и на финансовото състояние на страната.

Непрекъснато ни казват, че трябва да се увеличат разходите. В резултат на това се оказва, че има голяма дупка в бюджета и се заговаря за заем. Трябва първо да разберем дали има възможност за намаляване на разходите и едва след това да се мисли за заем и за увеличаване на външния дълг, категоричен е Юлиан Войнов.

По повод това дали е по-добре България да е член на ЕС, или е по-добре да се стреми към Русия Войнов коментира, че е добре страната да следва общата политика на ЕС, особено по отношение на енергетиката, без да са нарушават националните ни интереси.

България е една от страните с най-висока подкрепа на населението за присъединяването към ЕС. В никакъв случай обаче не трябва да се налага разделението ЕС/Евразийски съюз, защото това може само да навреди, каза той.
Според Войнов за подобряване на състоянието на българската енергетика е необходимо да се увеличат инвестициите в сектора.

Намаляването на цената на тока беше популизъм. Идеята за премахването на ДДС за електроенергията също е популизъм. Това, което трябва да се направи, е да се построи VII блок на АЕЦ „Козлодуй“ и на интерколектори, коментира Войнов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!
 
X

Какво трябва да знаем за коклюша