Владислав Панев и Добромира Костова ще са съпредседатели на 'Зелено движение'

Депутатите от движението ще предложат НС да разговаря онлайн със Зеленски

OFFNews 19 март 2022 в 18:17 3662 0

Снимка Зелено движение

Владислав Панев и Добромира Костова бяха избрани за съпредседатели на "Зелено движение", съобщиха от партията, която днес проведе избор за ново ръководство.

Като част от "Демократична България", Владислав Панев е депутат на "Зелено движение" в 47-ото Народно събрание. Той и беше съпредседател и досега, заедно с Борислав Сандов. Двамата подадоха оставка след парламентарните избори през ноември 2021 г., а Панев отново се кандидатира за поста. Преди няколко дни от съпредседателското място се отказа Борислав Сандов, който е вицепремиер по климатичните политики и министър на околната среда и водите. В пост във фейсбук той аргументира решението си с ангажиментите, които има в кабинета.

Добромира Костова е общински съветник в Пловдив от групата на "Демократична България" ("Да, България", ДСБ, "Зелено движение").

След обявяването на резултата в профила си във фейсбук Панев публикува снимка с Костова и написа: "Тя е общински съветник от Пловдив и председател на комисията по устройство на територията и жилищна политика там. От тази позиция прави чудеса за нормалното развитие на града".

Депутатите на „Зелено движение“ Владислав Панев и Зорница Стратиева ще предложат на Народното събрание да покани на официално онлайн изслушване президента на Украйна Володимир Зеленски. Целта е да чуе позицията на официален Киев за случващото се в Украйна,  обяви пред медии Владислав Панев. Идеята е дошла от местната организация във Велико Търново. Той заяви готовност още в сряда да внесе официално искане за това.

Панев смята, че изслушване на Зеленски ще бъде „изключително силен знак за това каква е позицията на България“. Той предполага, че мнозинството в парламента ще одобри идеята.

Националното събрание на „Зелено движение“ е одобрило идеята, обявиха малко по-късно от партията.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови