Вицепрезидентът разграничи Борисов от ГЕРБ: Моделът за разграждане е негов, не на партията

Не съм чула Кирил Петков или Асен Василев да каже "Аз ще правя партия", заяви Йотова

OFFNews 12 септември 2021 в 11:08 6972 2

Снимка Архив

Не съм чула досега от някой от служебните министри Кирил Петков и Асен Василев да каже "Аз ще правя партия". Кой какъвто иска политически проект да прави, ако има необходимост от това. 

Това заяви вицепрезидентът Илияна Йотова по БНТ. 

Не смятам, че БСП е неспокойна. Поддържам много тесни контакти с хора и структури на БСП и дотук не съм чула тежка тревога от някакъв хипотетичен нов проект. Това е партия на 130 години и някакъв нов проект да издърпва много хора от БСП, това е абсурд, обясни вицепрезидентът. По думите й, който мисли така, не познава левите хора. 

Много неща съм видяла през годините, гледам спокойно на нещата. Ясно е, че моделът на Борисов - не на политическа партия ГЕРБ, а на Борисов, не може да се разгради с магическа пръчка за един ден. 

Нямам притеснения, че БСП може да издигне друга кандидат-президентска двойка, каза още Йотова. 

Дали вот 2 в 1 е най-доброто, ще видим на изборите. Но вчера президентът Радев беше категорично прав - така се спестяват много усилия и много пари от бюджета. За първи ще видим президентски и парламентарни избори - прецедент в най-новата история на България, допълни тя. 

Тънки сметки с президента не сме правили - дали ще бъде 14 ноември, дали ще бъде 21 ноември, в крайна сметка решението е на НС - нека да го припомня, първото решение беше да са президентските избори на 14 ноември. Президентът беше достатъчно толерантен, даде им достатъчно време, за да се направи актуализацията на бюджета, допълни Йотова. По думите й много от времето на депутатите е използвано за нападки срещу Румен Радев. 

Влизаме в надпреварата с нагласа за стабилност, за почтеност, за секунда не изневерихме на хората за онова, което им казахме през 2016 г., заяви Йотова. Аз имам дълга политическа биография, но смятам, че винаги трябва да се държим така, сякаш излизаме за първи път. Не се водим по инерцията, че изглеждаме победители, категорична е Илияна Йотова. 

Дали ще има промени в следващия служебен кабинет - това е работа на президента, той ще направи преценката, подчерта тя. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

4038

2

Moirae

12.09 2021 в 12:12

ГЕРБ са разопакован продукт на ДС. Нямаме полза от нова опаковка. Какво иска Йотова?

14469

1

случайно прочетох

12.09 2021 в 11:50

Че ГЕРБ каква партия са?
Те са ЕООД на Борисов! С Борисов си отиват и калинките в канала!