Василев: Репресия е, когато студентите ги бият зад колоните

Действа се по сигнала на Васил Божков за държавната комисия по хазарта и ощетяване на бюджета с 556 млн. лв.

Ружа Райчева 18 март 2022 в 10:09 3406 1

Снимка Архив

Няма репресии, има нормални полицейски действия. Най-накрая влязохме в Европа, заяви вицепремиерът и финансов министър Асен Василев в кулоарите на парламента по повод снощния арест на бившия премиер и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов. 

"Това са действия на МВР и съответните прокуратури, това което мога да ви кажа, е че най-накрая се действа, което според мен е една много хубава стъпка. Изглежда, че най-накрая се действа по сигнала на Васил Божков и по доклада на Агенция за държавна финансова инспекция от миналото лято", заяви той. 

Тогава Агенцията за финансова инспекция установи, че има нанесена щета на  бюджета в размер на 556 милиона лева заради бездействието на Държавната комисия по хазарта на пряко подчинение на Владислав Горанов. 

"Тогава не бяха предприети никакви действия, за да се защитят тези 556 милиона на данъкоплатците. Най-накрая виждаме, че има една поне малка стъпка в тази посока. Тези действия макар и късно се радваме, че се предприемат", каза вицепремиерът. 

По думите му, за да има политическа чистка, трябва "репресираните" лица да са във властта, а нито едно от тези лица не е във властта. 

"Хайде да си говорим за репресия  - репресия е когато студентите ги бият зад колоните на Народното събрание. Репресия е когато оковеш човек и 5 часа го държиш с белезници  на площада, за да го видят и снимат всички. Имаше ли такива кадри снощи? Нямаше.  Защо нямаше такива кадри? Защото полицията си вършеше работата по закон", заяви Асен Василев. 

Той каза още, че няма информация дали МВР готвят още арести на бивши министри на ГЕРБ, но че ако има причина за това, трябва да се спази законът. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки