Ексклузивно Първи прогнози за състава на ЕП: ЕНП остава първа, крайната десница гони второто място

Тошко Йорданов: ИТН ще се яви на следващите избори

OFFNews 19 декември 2022 в 18:00 2215 6

Архив

Снимка БГНЕС/Михаела Катеринска

Тошко Йорданов

"Естествено, че да" - с тези думи зам.-председателят на "Има такъв народ" Тошко Йорданов потвърди пред Би Ти Ви, че партията ще се яви на следващите избори.

Той не посочи евентуални партньори, но коментира, че може да работят с някои партии по конкретни цели.

Йорданов защити идеята на партията за президентска република. По думите му "политическата ни система е изчерпана в този си вид".

"Проблемът не е в парламента, а в политическата система, чрез която се избират депутатите. Проблемът е, че няма мажоритарен избор. Факт е, че по този начин парламентът няма контрол върху правителството. При една президентска република това се избягв", добавя той.

Той разкритикува идеята на ПП да правителство на малцинството с ДБ. По думите му това означавало, че двете формации искали подкрепата на ГЕРБ.

"Искат да вземат властта, независимо откъде ще дойде. Наблюдаваме гнусна и срамна ситуация. Не можеш да бориш един модел, искайки му подрепа. Не можеш да арестуваш Бойко Борисов и после да искаш подкрепа от собствената му партия. Това е неморално. ПП имат много интересен морален компас, който се върти като вентилатор."

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1246

6

БотоксПутю

19.12 2022 в 22:21

Сладур нечистоплътен и физически дори.

3655

5

ImBlack

19.12 2022 в 20:47

Много ще се радвам да се явят на изборите, така гласовете на най-малоумните 3% от населението ще се разпределят пропорционално на влезлите, след като ИТН няма да влязат, без да дават предимство на най-наглите патологични лъжци и селски тарикати, за каквито обикновенно гласува "некачествения материал".

1730

3

Ivan

19.12 2022 в 19:03

Верно Тошко. Би могло да стане, ама ако се провеждаха по дърветата в джунглата и между местните обитатели-маймуните! Бегайте да се регистрирате (покажете си частта под кръста, в яркочервено оцетено), па к"вото сабя покаже! Се некой ще ви пожелае! Те така те!

145

1

Джендо Джедев

19.12 2022 в 18:36

Тия палячовци още ли шават, бе! :D