Тодор Танев остава министър, дори и РБ да свали доверието си от него

OFFNews 14 декември 2015 в 11:55 3136 9

Тодор Танев

Снимка БГНЕС/Гергана Костадинова

Тодор Танев

Министърът на образованието Тодор Танев обяви, че ще остане министър, дори и излъчилият го Реформаторски блок да оттегли доверието си от него. Пред БНР професорът заяви, че в този случай би отишъл при премиера и би попитал: "Г-н министър-председател, снето е доверието от мен по някакви причини. Моля ви, преценете положението, как това се отразява върху цялата ваша конструкция, върху управляващата коалиция и ми кажете оставам, или не оставам".

Министър Танев заяви, че не е бил разбран правилно, когато е изтълкувал липсата на внимание от страна на премиера към него като знак, че подкрепя работата му в Министерството на образованието и науката.

"Измежду няколко министри, които има наоколо, той има време с няколко да говори там, където има проблем. Щом няма време да говори с мен в тази паметна седмица, която минава, значи няма проблем", уточни Танев.

От момента, в който съм министър, изпълнявам реформаторската програма. Тя е за всички деца, включително и за децата на хората в партиите, които не участват в управлението, каза още проф. Танев.

Недоволството срещу проф. Танев стана явно, когато МОН публикува новите учебни планове, с които се намаляват силно задължителните часове по първи чужд език в езиковите гимназии, намаляват се часовете по музика и изобразително изкуство в гимназиалния етап и се премахва обучението по общообразователни предмети в последните две години в училище - XI и XII клас. След този скандал избухна друг - разбра се, че по средата на учебната година на десетки училищни директори е било казано, че ще бъдат сменени.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!