Цветозар Томов: Умножете протестиращите по 5, за да преброите недоволните от властта

Предсрочни избори може да има и през октомври, но без машинно гласуване, каза социологът

OFFNews 23 юли 2020 в 09:01 5814 4

Има твърде много хора, които нямат никакво доверие в това правителство. Хората не ходят всеки ден на протест, вероятно трябва да умножим броя на протестиращите по 4 или 5, за да разберем какъв е броят на реално недоволните от управлението. 

Това заяви социологът Цветозар Томов по БНТ. Ако някой се колебае дали протестите в Триъгълника на властта са спонтанни или не, би трябвало да излезе една вечер по улиците на София и да види какви хора са навън и защо са там, допълни той. 

По думите му това е спонтанният протест на много хора срещу правителството, подпален от няколко действия, най-важните от които са акцията в "Росенец" и акцията на прокуратурата в Президентството. "Това оголи обстоятелството, че силовите структури в държавата се подчиняват на частни интереси и предизвика много мощно негодувание", каза още социологът.

Той подчерта, че на този етап никоя политическа сила не управлява протеста.

При добра воля от страна на политиците и институциите в България предсрочни избори могат да се проведат през октомври, когато епидемичната обстановка все още няма да се е влошила крайно, подчерта Цветозар Томов. Тогава обаче няма как да има машинно гласуване, уточни той. 

Според него на власт трябва да бъде този, който може да успокои хората и да ги прибере по домовете им, така че да не застрашава здравето и оцеляването им. "Едни избори ще дадат легитимност на следващото правителство. То може да е пак на ГЕРБ, но хората няма да излязат срещу него, защото току-що са гласували", смята Цветозар Томов. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

10212

4

Човека

24.07 2020 в 01:44

Тия лапат милиарди за тоя пък България се движела напред...Или и ти лапаш пич или си тотален идиот.

10212

3

Човека

24.07 2020 в 01:41

До предните коментиращи. Стига с това какво било и какво щяло да стане бе олигофрени герберски. Който е против боклука - дали е гербесепе или някое друго комунистическо отроче - винаги ще е на улицата. Аз не знам по какво различавате герб от бсп например? Ама то нямало смисъл. Ама то пак тия щели да бъдат. Ама то...Пълно е с такива говеда като вас и затова сме в лайната 30 години. Да, нищо няма да се промени докато имате в главите си лайна.

2100

2

гоуемио

23.07 2020 в 11:22

опетков,
Напълно се съгласявам с написаното. Добавям и това, че поне 20% от протестерите изобщо няма да гласуват-най-малкото защото нямат нужната възраст. Една голяма част дори не подозират що е то управление на БСП(к). Нямат спомен и от управлението на СДС... А бе, едно светло бъдеще се е задало...:)))

3700

1

опетков

23.07 2020 в 10:33

Недоволните, както и доволните се броят на избори. Всичко друго са изсмукани от пръстите фалшиви представи. Недоволните ще се пръснат по десетките малки партийки еднодневки, а другите ще гласуват за партиите на статуквото, защото макар и бавно и мъчително, с корупция или не, с "мутри и "мафиоти" България се движи напред, а "бъдещето", което "предлагат" протестърите е хаос и мизерия, в каквито вече сме живяли.

 
X

Поръчаното от СССР Септемврийско въстание. Лекция на проф. Вили Лилков