Цветанов иска референдума на Слави Трифонов преди президентския вот

OFFNews 15 март 2016 в 08:34 9589 8

Референдумът за електронното гласуване, за който са се подписали над 600 хиляди души, трябва да бъде проведен преди президентските избори. 

Това заяви председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов по Нова тв. Според него така ще стане ясно дали хората искат да се въведе електронен вот. 

Цветанов бе категоричен, че няма война между него и Бойко Борисов за корупцията по високите етажи на властта, както твърди Радан Кънев. Това е просто интрига. Той търси някаква известност и иска да вкара клин в тандема Борисов-Цветанов, заяви бившият вътрешен министър. Той коментира и проблема с битовата престъпност в селата и липсата на наказания за престъпниците.

"Всички институции трябва да обединят силите си. Фокусирането е само върху МВР, но никой не разглежда какво прави правораздавателната система. Нашата идея е при рецидиви да бъдем по-строги и правораздавателната система да бъде по-адекватна. А именно да има ефективни наказания. Ако бъдем адекватни, битовите престъпления няма да се увеличават лавинообразно”, заяви Цветанов.

Той добави, че е предвидено и по-голямо полицейско присъствие в малките населени места, тъй като според него човешкият фактор е от голямо значение. Проблем обаче е фактът, че много хора са напуснали системата на МВР и липсва ресурс.

В исканията на полицаите има и справедливи, затова ще проведем дискусия с министър Румяна Бъчварова, обясни още Цветанов, който е шеф на комисията по вътрешна сигурност в парламента. 

Комисията ще проведе днес обществено обсъждане на внесените в Народното събрание промени в Закона за Министерството на вътрешните работи. За участие са поканени министърът на вътрешните работи Румяна Бъчварова, политическото ръководство на МВР, директорите на Главните дирекции на МВР, ръководството на Академията на МВР, както и всички синдикати към министерството.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!