Цветан Цветанов: По-малките партии може да са същественият играч на изборите

OFFNews 19 декември 2020 в 21:15 2962 0

Цветан Цветанов

По-малките партии може да са същественият играч на предстоящите избори, заяви председателят на ПП „Републиканци за България“ и бивш вицепремиер и зам.-председател на ГЕРБ Цветан Цветанов в „Годината“ на Дарик радио. Той определи 2020 г. като „неочаквана“.
По думите му най-важните теми са били COVID-19, протестите и недоверието към управлението в страната.

Попитан одобрява ли плана за ваксинация Цветанов каза, нямаме необходимата информация, за да може гражданите да направят своя информиран избор. 

"Наблюдавайки всичко, което се взима като решения в Европа, смятам че ние закъсняхме с мерките. Някои от държавите вече предвиждат разхлабване. Правителството затвори държавата, а бюджетът за 2021 г. беше приет. Правителството не направи необходимото да подпомогне бизнеса. Заложи едни разходи, които ще бъдат харчени без да се съобразят със затварянето", коментира още Цветанов.

Аз не бих отдал увеличаването на смъртността на тези заболявания, за които говори здравният министър, тъй като аз имам познати, които загубиха живота си без да имат съпътстващи заболявания, заяви още той.

Според Цветанов президентът трябва да изпълни своята функция със свикването на Консултативен съвет по национална сигурност и поне да се предвидят едни политически консултации с всяка една от парламентарните групи и с лекарски екипи, които биха подпомогнали взимането на най-правилното решение, което да не застраши здравето на хората.

"Протестите не можаха да предизвикат предсрочни избори, защото правителството направи всичко възможно да ограничава правата на много от гражданите, и същевременно знаеше, че това е загуба на обществено одобрение. През лятото желаещите да гласуват бяха над 74%, сега са малко над 40%", коментира Цветанов.

Според него страхът на днешните управляващи е бил най-голям от това да се проведат избори със служебен кабинет.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки