Светльо Витков: Искам за нас да гласуват хора, които не са мишки

OFFNews 19 септември 2016 в 08:36 7264 8

Снимка Архив

Ще се кандидатирам за президент с подкрепата на ДС и ДДС, всъщност аз съм генерал от ДС, вербуваха ме на 2 годинки. 

Така кандидатът за президент Светльо Витков коментира появилите се публикации, че е свързан с бившата Държавна сигурност, по бТВ. Вице в двойка с лидера на "Глас Народен" е Иван Велков от "Зелените". 

На Бриго му казах преди време - дай щерка ти да работи при мен, да стане човек, че в БСП нямате пари, продължи Витков с шеговитите коментари за пи ар експерта на "Глас Народен" Светла Аспарухова. 

В сферата на националната сигурност не са толкова много експертите. Един от тях е Бриго Аспарухов, това са хора, които уважавам – не деля хората на ДС и не-ДС, а на такива, които стават и са почтени, и такива, които все още не стават, каза Витков. 

Като експерт по националната сигурност на форум партията се е изявявал Младен Георгиев, който също е свързан със службите. 

Съмненията за политически инженеринг станаха повод за вълна от критики в социалните мрежи, след като „Зелените” обявиха, че ще се коалират с „Глас народен” за президентските избори. „Съмненията са част от политиката, но не съмненията са важни, а фактите – на изборите през 2014 г. 5 партии нямат ДС кадри в листите и изпълнителните съвети – две от тях са „Зелените” и „Глас народен”, подчерта Витков.

По думите му Георгиев е пенсионер, адвокат на свободна практика и не е партиен член, като „Глас народен” е използвала неговите услуги и е бил лектор на една конференция.

Светослав Витков отговори и на друго обвинение – че е бил в управлението на фирма, свързана с ДС. „Във фирма „Норт” участвах 2,5 г. Като всеки млад човек исках да се впусна в бизнеса, но в последствие бизнесът стана по-голям от мен, нямах силите и възможностите и реших да се оттегля. Не поддържам контакти с тези, които са влезли след мен”, подчерта той. 

Витков заяви, че политическата му сила е показала последователно поведение през годините – с партии от властта не се поддържа контакт, докато „почти всички партии, освен ГЕРБ и ДПС” са искали коалиране. Според него е „много логично” някой да се притеснява от решението „Глас народен” и „Зелените” да работят заедно.

„Т. нар. малки партии, които са извън парламента, трябва да търсят възможности за сътрудничество, когато имат конкретни цели и общи дейности”, отбеляза и Велков. По думите му за Северна и Западна Европа е съвсем нормална коалицията между зелена партия и „една много близка до пиратската идеология партия”.

„За нашата двойка искам да гласуват хора, които не се колебаят, не са мишки, не се страхуват от това дали дишат, или не дишат и имат свобода, воля и относителна почтеност”, декларира Витков. 

По актуалната бежанска тема той посочи, че „бежанците са тези, които бягат от войната, сирийците”, а „мигрантите са друга тема”: „Не трябва да бъдем толерасти, трябва да поставим цялата строгост на закона пред тях – те имат различна култура от нас, различно ниво на култура”.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12656

8

Ваньо

19.09 2016 в 22:23

ех, Светльо, Светльо...

Потъваме и пак се смеем,
изчезваме, какво от т'ва
Опитахме и вас да вземем,
но ще потънат ли лайна...

12435

7

Jinx

19.09 2016 в 18:29

Витков, извинявай, ама с такъв коалиционен партньор като зелените за тебе могат да гласуват само мишки и то много пияни.

12373

5

Emigirl

19.09 2016 в 13:07

Преди време си го е изпял Витков:скакауееец и сега като лирическия герой си подскача наляво надясно, ама стана за посмешище

13277

4

66

19.09 2016 в 11:44

светлюуууу,
ти си мишка, гравитираща около ДС !!!

светльо, ти си шмекер мижитурка и никога няма да гласувам за теб!

тъпите американци, с гнусната си война срещу Югославия

предизвикаха черна борса и контрабанда

и дадоха огромен финансов ресурс в ръцете на ДС, които пък са управлявани от КГБ !!!

29217

2

Лопе де Вега

19.09 2016 в 11:06

Много ми хареса това за относителната почтеност. (ех, Айнщайн, къде си?). Колко ли относителна и към какво може да бъде почтеността? Неам думи!

Поздрав!
 
X

Какво трябва да знаем за коклюша