Стойнев запази заместник-председателския пост в БСП

OFFNews 28 юни 2015 в 19:56 3295 2

Снимка БГНЕС/Гергана Костадинова

Заместник-председателят на БСП Драгомир Стойнев

Драгомир Стойнев запази заместник-председателския пост в БСП и остана член на Изпълнителното бюро.

Бившият енергиен министър от кабинета "Орешарски" оцеля след днешния пленум на столетницата, приключил преди минути. Това обаче не успяха да направят Кристиан Вигенин и ексговорителят на червените Антон Кутев, които бяха изненадващо отстранени от Изпълнителното бюро на БСП. Причини за това не бяха посочени.

На заседанието днес бившият депутат Явор Куюмджиев за втори път поиска оставката на Стойнев и го обвини, че като министър е провалил проектите в енергетиката. До гласуване в залата обаче така и се стигна. Името на зам.-председателя на партията не бе и сред предложените за отстраняване от ръководството от лидера Михаил Миков.

"Няма драма в промените. Смятам, че и занапред Кристиан Вигенин и Антон Кутев ще продължат да работят с опита и знанията си за резултатите на БСП", коментира на пресконфенреция Миков.

"Няма проблем с другарския съд. Винаги съм бил откровен с моите другари", заяви Стойнев след края на пленума. "Нападките към мен бяха толкова остри, че и ГЕРБ не са си позволявали такива. Когато отговорих днес, Националният съвет разбра какво се е случило“, аргументира енергийният министър в кабинета „Орешарски“. 

По думите на Стойнев България навлиза в нов период и БСП съзнава отговорността си за това, че трябва да даде нова посока и да бъде модел, с който да се измъкне от тези 20 неуспешни десетилетия за страната ни. Националният съвет на БСП и множеството изказвания довели до заключението, че БСП се обявява срещу икономическите и външно политическите зависимости в политиката.

"Пленумът на БСП се превърна в пленум не само на истината, но и на действието", заяви депутатът Янаки Стоилов. Той заяви, че столетницата ще настоява за разкриване на информацията за фалиралата КТБ, както и за цялата банкова система.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!
 
X

Поръчаното от СССР Септемврийско въстание. Лекция на проф. Вили Лилков