Стоянов отговори на Атанасов: Лесно проверимо е кой, къде и кога е живял

OFFNews 24 април 2024 в 13:30 1487 0

Стоянов

Снимка БГНЕС/Надежда Пеева

Калин Стоянов

"Всичко е лесно проверимо за това кой, къде и кога е живял". С тези думи служебният министър на вътрешните работи Калин Стоянов отговори на твърденията на съпредседателят на "Демократична България" Атанас Атанасов.

По-рано днес Атанасов обяви, че Стоянов е живял в секретна квартира и е бил свързан с Николай Филипов - Ники Митничаря. Той цитира разпит от 2023 г. по досъдебно производство, образувано от Стефчо Банков, брат на арестуваната шефка на митниците Петя Банкова, срещу министъра. 

"В този разпит се визират две досъдебни производства, които са образувани срещу неизвестен извършител, но касаят вътрешния министър Калин Стоянов. Едното от тези досъдебни производства е за това, че той се е самонастанил в секретна квартира, което е абсолютно нарушение", каза Атанасов .

Служебният вътрешен министър отговори, че няма информация срещу него да е имало образувано някакво производство, освен това, което е станало обществено достояние в края на 2021 г., за което получи обвинение, но впоследствие делото бе прекратено.

През 2021 г. прокуратурата обвини Стоянов, тогава директор на ГДБОП, в опит за склоняване на прокурор да не протестира мярката за арест на обвиняем, за да може задържаният да пътува извън страната.

Министърът присъства на тържествената клетва на стажанти от Центъра за специализация и професионална подготовка при Академията на МВР.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Какво трябва да знаем за коклюша