Служители на МВнР започват протест от 2 декември (снимки)

OFFNews 30 ноември 2022 в 15:32 982 0

Протест на служители на МВнР

Снимка БГНЕС

Протестът в двора на МВнР

Служители на Министерството на външните работи (МВнР) се събраха тази сутрин на предупредителна протестна акция в двора на ведомството с искане за увеличаване на ниските възнаграждения. Те хвърляха жълти стотинки като символ на ниското заплащане на труда си.

Служителите протестират още срещу липсата на прозрачност и на интерес към професията, занижаването на критериите за прием, лошите условия на труд, съществуването на „специални“ индивидуални заплати за определени служители, нелогичното изчисляване на заплатите на младшите служители спрямо старшите, липсващата практика за преизчисляване на заплатите и т.н.

Снимки: БГНЕС

От месеци служителите в МВнР настояват да бъдат преразгледани правилата за определянето на трудовите им възнаграждения, както и адекватното прилагане на Наредбата за командировъчните средства при задграничен мандат.

От Професионалното обединение на държавните служители от дипломатическата служба обявиха, че предприетите в средата на октомври символични стачни действия не са дали резултат, затова от 2 декември, петък, се преминава към ефективни стачни действия.

Очаква се организаторите на стачката да бъдат изслушани в парламентарната комисия по външна политика.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови