След "остър" дебат, коалицията решила да приеме закона "антикорупция" скоро

OFFNews 04 септември 2015 в 10:34 4559 8

След

Законът за антикорупцията ще бъде приет скоро. Това прогнозира лидерът на ДСБ Радан Кънев. В туитър той пусна съобщение от преговорите на Съвета за развитие, който се провежда в момента в парламента. 

На срещата председателят на парламента Цецка Цачева, Цветан Цветанов и Цвета Караянчева представляват групата на ГЕРБ. В заседанието участват и Меглена Кунева, Томислав Дончев, Румяна Бъчварова, Владислав Горанов, Христо Иванов, Николина Ангелкова, Петър Москов и Николай Ненчев.

Кънев написа:

"Остър дебат на #СъветЗаРазвитие на коалицията, съгласие закон #Антикорупция да бъде приет скоро, с допълнителен диалог в мнозинство в #43НС."

Правилникът на парламента предвижда възможността след провал на първо четене законпроект да бъде внесен отново в зала след три месеца.

След като вчера парламентът не прие на първо четене закона на правителството, премиерът Бойко борисов заяви, че проектозаконът ще бъде внесен отново след три месеца. Радан Кънев тогава коментира: "Вотът за антикорупционния закон е отблъскващ инстинкт за самосъхранение и желание за привилегии и недосегаемост. ВМРО поне запази приличие", а Меглена Кунева постави съществуването на комисията под въпрос.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки