Симеонов: Има диктат на медиите, по студиата политиците са малтретирани

OFFNews 11 октомври 2017 в 19:34 11406 5

Снимка Сергей Антонов

В България има диктат на медиите. Те са тези, които отправят призовки. За да получите 10 - 15 мин., трябва да поемете риска да бъдете унижаван, обяви вицепремиерът Валери Симеонов пред БНТ в коментар за скандала с отправените заплахи към журналиста Виктор Николаев. 

Симеонов обяви, че не е успял да гледа участието на бившия вече депутат от ГЕРБ Антон Тодоров в Нова телевизия, в което отправи заплахи към Николаев, но не е знаел какво точно е казал, но изложенията им са се покрили в няколко пункта. 

"Личното ми мнение е, че в неговите думи нямаше заплаха. Нека се опитат да го осъдят. Той си е създал широк кръг от неприятели, но след като някой не ни е приятен, не значи, че трябва да го обвиняваме", добави Симеонов.

"Редно беше някой да попита Виктор Николаев - вие застрашен ли се почувствахте. Редно беше и мен да попитате дали съм го заплашил", посочи Симеонов. 

По повод ултиматума към четири телевизии, изпратен през правителствената пресслужба, Симеонов обяви, че е било редно да бъде изпратено по този начин, тъй като обвиненията към него не са били отправени в качеството му на лидер на НФСБ, а в качеството му на вицепремиер, петното било върху Министерския съвет. 

Симеонов подчерта, че публикуването на ултиматума на страницата на Министерския съвет е било съгласувано. 

"Представил съм писмото, в което обявявам решението си на сайта на Министерския съвет. Просто поставих задачата на пиара си да пита дали може да го публикувам и можеше", посочи той и отново обяви, че ще има заведени дела.

Според него добрите новини в последните дни са били помрачени от "Кум-гейт" и от последвалия скандал със заплахите. 

"Беше минала седмица от повишаването на пенсиите, това потъна. Не мисля, че това е редно. Не трябва винаги да се търси скандал, жълтина", каза още вицепремиерът.

Той поиска промяна на медийната обстановка, като предложи ръководствата на големите телевизии да преразгледат "как се представят хората, как са малтретирани хората в зависимост от политически и материални интереси". Политиците, хората с позиции са малтретирани, посочи Симеонов и допълни, че свободата на словото не е право само на журналистите. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

29585

5

Izalina

11.10 2017 в 22:01

Пак че не намеси и инквизицията

17156

4

aviatora

11.10 2017 в 20:09

Симеотов, ти си една ГЕЙ КУРВА!!!

17439

3

мнение от IP

11.10 2017 в 19:51

Виктор Николаев малтретира Симеонов с това,че му дава повод да му намекне, че може да си иде като Ани Цолова.