Симеонов: Ако ДПС подпише програма за управление, ще следим как я спазва

ОFFNews 07 октомври 2014 в 19:55 3850 2

Валери Симеонов.
Валери Симеонов.

Ако ДПС подпише общата програма за изваждане на България от кризата, ние ще следим дали ще я спазва, заяви Валери Симеонов пред БНТ.

Преди това лидерът на НФСБ каза, че ДПС е мафиотска протурска етническа партия, която трябва да бъде забранена от Конституционния съд. Според него програмата на "Патриотичния фронт" може да бъде приета от всички партии в парламента, но не и от ДПС.

Симеонов обвини ДПС в закупуването на 150 хиляди ромски гласа от Северозападна България на изборите на 5 октомври, както и с принуждаването на 60 хиляди български турци, които не знаят български език или са неграмотни, да гласуват за Местан. Така лидерът на НФСБ сметна, че от общо 460 хиляди гласа, които Движението за права и свободи получи на парламентарните избори, партията има значително по-малко реални гласове.

Според националиста в България няма политически елит, а има политическа посредственост.

Той каза, че предложението на ГЕРБ да състави правителство на малцинството с подкрепа в различните сектори от различните политически сили е и добре, и зле - добре, защото показва, че Борисов се е простил с егоцентризма си, но зле, тъй като е признак за политическа незрялост и безотговорност у ГЕРБ, тъй като партията е готова да предложи министерски постове на останалите формации само за да получат подкрепата им, а не за доброто на страната.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!
 
X

Най-близкият съратник на Стивън Хокинг проф. Томас Хертог е в подкаста на OFFNews