Сидеров за Симеонов: Познаваме се от ученици, минаваме през фази

ОFFNews 15 март 2018 в 13:25 5962 2

"Отношенията ни с Валери Симеонов могат да стигат до различни фази, да минават през различни тоналности. Познаваме се от ученици, минавали сме през различни фази. Не преекспонирайте влиянието на личностните отношения върху цялостното управление".

Така съпредседателят на "Обединените патриоти" Волен Сидеров за отношенията си с друг от лидерите на формацията - Валери Симеонов, след като през последните дни двамата показват противоположни позиции по различни теми, свързани с Русия. 

След като лидерът на НФСБ нападна руския патриарх, Сидеров поиска той да се извини и заяви, че управляващата коалиция може да продължи и без Симеонов да е вицепремиер. Днес обаче председателят на "Атака" е на друго мнение и обяви, че ако се поиска оставката на вицепремиера от НФСБ, това ще рече разваляне на коалицията.

"Различни сме, но в едно сме се разбрали - изборът на българите за първи път е патриотична коалиция да бъде трета
сила и ДПС да не е балансьор. Това е един шанс, който не трябва да пропиляваме", каза още лидерът на "Атака".

Той каза още, че ако управляващата коалиция се разпадне, това ще означава предсрочни избори и възможност БСП и ДПС отново да бъдат във властта. "Това не е приемливо за хората и не се приема от българите", каза още той. 

Сидеров коментира и напрежението между държавния глава и премиера. "Президентът не трябва да воюва с премиера и обратно, особено по въпроси за отношенията ни с други държави", каза той. 

Съпредседателят на "Обединените патриоти" коментира и думите на Цветанов, че президента Румен Радев се държи повече като лидер на политически проект. "Румен Радев е нов политик, който се учи и се старае. Неведнъж съм казвал добри думи за него", каза Сидеров и предизвика Цветан Цветанов:

"Ако Цветан Цветанов може да направи коремно възлизане- да пробва и да се изравнят, да стиснат ръце", каза патриотът.

Лидерът на "Атака" не спря до тук с коментарите за "коремното", което държавният глава направи. "Радев показа не лоша физическа форма с това коремно възлизане. Тренирал съм спортна гимнастика, само че то се прави от вис. Малко със замах го направи, но все пак на тези години и с костюм беше много добре - поздравявам го", каза още Сидеров. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови