Сериалът продължава: Пратиха ли чехите документи за ЧЕЗ, не пратиха ли...

OFFNews 28 февруари 2018 в 19:07 7918 12

Снимка vlada.cz

След като чешкият премиер Андрей Бабиш отрече да е давал на българския си колега Борисов документи за сделката с ЧЕЗ, българската правителствена информационна служба излезе с ново прессъобщение.

В него се казва: "По повод появили се медийни интерпретации държим да уточним, че информацията относно сделката с ЧЕЗ е изпратена веднага след проведения телефонен разговор между премиерите Борисов и Бабиш от електронната поща на Ондрей Ланда, заместник-министър на финансите в чешкото правителство и член на Надзорния съвет на ЧЕЗ, до съветник в кабинета на българския министър-председател".

Бойко Борисов ми се обади вчера заради продажбата на "ЧЕЗ България". Но аз отказах да пращам каквито и да е документи, заяви по-рано днес Бабиш пред "Лидове новини".

"Премиерът ме информира, че има проблем с компанията и със сделката и аз му обясних как е станала тя от чешка страна. Не харесвахме особено предложението за покупка, но Министерството на финансите ни увери на няколко пъти, че компанията е прозрачна, парите са прозрачни и Надзорният съвет е одобрил сделката", допълни Бабиш.

Същевременно от българската правителствена пресслужба вече обявиха, че "информацията, свързана с източниците на финансиране на сделката по продажбата на бизнеса на ЧЕЗ Груп в България, е предоставена от министър-председателя Бойко Борисов на народните представители вчера. Върху нея няма гриф за сигурност, но поради факта, че не е съставена от орган на изпълнителната власт в България и съдържа данни за евентуални бъдещи банкови операции, е заведена в секретното деловодство на Народното събрание."

"Без да коментираме съдържанието на предоставения материал и каквито и тълкувания да му бъдат правени, подчертаваме, че това е първата официална информация по сделката и тя беше предадена на народните представители незабавно след получаването й", твърдят още от българското правителство.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

23293

12

Стефан

01.03 2018 в 06:09

Тоя ХР е малък проблем. Какви пО от него има ... А какви ще наскачат тия дни - не ти трябва да се охарчваш и за цирка.
Прочее, май вече трябва да се записват, и да се издават в сборници тип "Кандидат-студентски бисери". Значи "Тролски бисери - Дъ Тъпест". Току виж някой си купи диск, и ние изкараме 20 стотинки:)

23293

10

Стефан

01.03 2018 в 01:24

Хе! Това са задължителни тактически умения още за командира на взвод. Противникът да не разбира от къде му идва.
Да развееш байрака, да удариш тъпана, и да станеш с голи гърди е героично, но неефективно.
Тия толкова знаят. Проблемът им е, че много време вървяха срещу памука, "през пустошта", и си повярваха, че верно могат. И даже не забелязаха, че времето на бараката с бананите и лудите пенсионерки свърши. Че не стигат три трола със спънат речник и дървен стил, за да спечелиш изборите. Че борбата срещу комунизма, и борбата за достоен живот отдавна са различни неща.
Общата идея за информационна война имат. А генерали за нея - не:)
Значи ще си платят.

26179

9

ELPIDA

28.02 2018 в 23:04

Много разнороден, противоречив,неизбистрен, завоалиран изказ в информацията с цел създаване на хаос, разединение, объркване на населението.Къде е пробойната?! В сценариста
разпределяйки ролите, в режисьора подбирайки актьорите, в недоволните от хонорара си, в забравените реплики?! Но къде е суфльорът?! Или по-скоро,защо се крие КОЙ – задкулисният главен генератор на суматохата ?! Стиска “му“ да ни побърква, но не ИМ стиска да се изправят пред нас !

17156

8

aviatora

28.02 2018 в 23:03

Сериалът продължава с главен герой в него един патологичен лъжец и манипулатор...мутрата Бойко.

13214

6

XR4

28.02 2018 в 22:50

ПП.Винету малко ми прилича на нашия шефиор-една туба нафта открадна, но цялата фирма разбра...

13214

5

XR4

28.02 2018 в 22:45

Естествено, че е информиран-все пак получава "инфо" по права линия(или както му викаха едно време-по "петолъчката")!
В тоя случай, обаче, заставам плътно зад него :).Винету хем се осра,хем се омаза...Май дупесето ще излязат напълно прави...за "потенциала" на настоящите "държавници".