Съдебната охрана подгони Нинова: Не я открили в дома ѝ, тя ги вика в НС

Йорданка Веселинова 02 ноември 2022 в 14:02 3783 2

Архив

Снимка БГНЕС/Благой Кирилов

Корнелия Нинова в пленарната зала на парламента

Съдебната охрана подгони Корнелия Нинова. Тази сутрин двама униформени били в дома ѝ, за да я отведат на разпит, но не я открили. Лидерът на БСП ги покани да я търсят в Народното събрание.

На брифинг в парламента лидерът на БСП Корнелия Нинова разказа, че в 7:30 ч. тази сутрин в дома ѝ пристигнали двама униформени от "Съдебна охрана" - орган, който се занимава с принудително довеждане. По думите ѝ прокуратурата е поискала още лица от БСП да се явят на разпит - преброителите в Националния съвет. 

Според нея прокуратурата се възползва от възможност призовки да се връчват и през работодател. Тя обаче не е такъв на членовете на левицата и заради това обяви, че няма да изпълни това искане и няма да връчва призовки на членове на БСП.

Нинова обвърза случилото се с вчерашната среща на левицата с главния прокурор Иван Гешев.

"Вчера не получихмe нито един смислен отговор за това кои са политиците, получавали пари в чували от КТБ, има ли обвинителни актове за строителството на водопровода в Перник, ремонтите на язовири и други сигнали на БСП за кражби. Нито един смислен отговор. Вместо това прокуратурата е решила да се занимава с вътрешнопартийните въпроси на БСП."

Нинова заключи, че това е опит за вътрешнопартиен преврат в левицата и поставяне на БСП на колене.

За случая БСП са сезирали посланиците на европейските държави и Инспекторатът на ВСС.

На 4 октомври Нинова даде извънреден брифинг, на който обяви, че прокуратурата я вика на разпит - във връзка жалба на Кирил Добрев, когото съдът възстанови в Националния съвет на БСП, след като беше изключен от партията. 

"Няма да предоставя и един лист, да дойдат да ги изземат. Няма да се явя, да дойдат да ни заведат принудително на разпит. Ще сигнализираме всички европейски и български институции", закани се тогава Нинова.

Прокуратурата: Нинова да пита Крум Зарков защо я търси със съдебна охрана

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови