Сачева: Оставката на Танев беше поискана от PR съображения

OFFNews 01 февруари 2016 в 19:12 5244 3

Деница Сачева

"Оставката на просветния министър проф. Тодор Танев беше поискана от PR съображения. Защото има много скандали и теми, които вълнуват българското общество и тази оставка успешно ги покри. Тя успя да покре доклада на ЕК, скандала с ваксините, вота на недоверие и вероятно други теми."

Това каза експертът по политически комуникации Деница Сачева пред bTV. 

Тя беше категорична, че поисканата оставка е била целяла да се отклони общественото внимание. "За здравния министър Петър Москов има много по-големи основания да се иска неговата оставка, но както виждаме, там принципни действия няма", допълни Сачева.

Според Георги Харизанов от Института за дясна политика Меглена Кунева ще заеме поста, за да не се наруши квотният принцип, защото така това няма да е ново министерско кресло за ДБГ. "Даниел Вълчев, Димитър Танев, които са хора с опит и с експертиза в сектора, не могат да станат министри, защото се нарушават партийните квоти", добави Харизанов.

Сачева пък заяви, че няма реално коалиционно управление, а "структура от хора, които се манипулират един друг и се изнудват постоянно" и така политиката остава доста встрани.

По думите ѝ в момента няма риск кабинетът да се разклати заради смяната на Танев, но в бъдеще ще има турбуленции и вероятно ще има следващата серия скандали, в които вероятно РБ ще отвърне на удара.

„Хвалбите на Борисов към Москов будят подозрение. Не смятам, че Петър Москов се радва на толкова голяма подкрепа. Има други тънки сметки от всички страни и затова той не може да бъде сменен”, отбеляза Сачева.

Според нея една от причините здравният министър да не бъде сменен е, че той трябва да се върне в парламента и също ще наруши определени баланси и квоти.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!
 
X

Поръчаното от СССР Септемврийско въстание. Лекция на проф. Вили Лилков