Румен Радев: Тези, които подслушваха, сега трябва да се проверяват

OFFNews 22 май 2021 в 19:42 5633 1

Всеки скандал за подслушване трябва да бъде проверен. Това каза президентът Румен Радев след тържественото отбелязване на 100 години от създаването на Националната музикална академия „проф. Панчо Владигеров“. „Въпросът тук е ,че същите хора, които организират и провеждат подслушванията, сега трябва да проверяват сами себе си. Оттук е необходимостта от някои неизбежни кадрови промени“, заяви президентът.

За обвинението на ГЕРБ, че атаките срещу службите са заради разбитата руска шпионска мрежа, Радев заяви:

„Къде бяха същите критици, когато тяхното правителство, което отговаряше за организацията и контрола на защита на класифицираната информация допусна не един, а пет български офицери, на които те са издавали допуски за класифицирана информация, да бъдат пробити от чужди служби“.

„Защо беше мълчанието им за 3 млрд. лева похарчени от нашите пари за „Турски поток”, които никога няма да си върнем. Къде бяха и защо мълчаха 10 години, в които премиерът Борисов забатачи безнадеждно интеркоректора с Гърция и сега нямаме реална диверсификация. Защо мълчаха, когато към тях постъпваше информация за 60 милиона изтеглени кеш от Васил Божков", допълни Румен Радев.

„Можем да говорим още 20 минути какво не направиха българските служби. Защо не питате защо те останаха слепи и глухи за записите, шкафчетата, за 700 млн. за хазарта. Към тези служби постъпва информация от банките, те го потвърдиха, за 60 млн. изтеглени от Васил Божков, които той твърди, че ги е дал на тях. Направете справка кои служби с какво участват“, каза още президентът.


Членовете на ГЕРБ избраха да бранят компрометирания си премиер и да пропаднат в бездната на неговия морален позор, коментира още Радев.

„Миналото лято постави членовете и остриетата на ГЕРБ пред дилема - да спасят себе си и партията, като се разграничат от своя компрометиран премиер или да го бранят с телата си и да пропаднат в бездната на неговия морален позор. Днес виждате резултата, че те избраха второто", посочи Радев.

За другото обвинение от днешната пресконференция на ГЕРБ, че служебното правителство е предизборен щаб на държавния глава, Радев каза: „Явно е, че подчиняването на институциите и злоупотребата с тях е начин на мислене и действие на предишните управляващи. Служебното правителство има за цел да оздрави институциите, а не да експлоатира насадените от предишните управляващи пороци“.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

2000

1

007

23.05 2021 в 02:56

Чудесен отговор на Президента към оцелелите участници от бившата хунта. Но на всички ни е ясно, че в енергетиката имаме паразитни участници като американските ТЕЦ, че 2.5млрд лв са платени по нечестен начин на задокеанските, нарушаващ европейските правила. Имаме и американски бази, за които нищо не ни се плаща (това че са бази на НАТО е спекулация).Като граждани (Суверен) искаме да знаем имат ли САЩ и Израел неограничен дистанционен достъп до оборудването за подслушване в българските мобилни и интернет оператори, и не е ли това в отново в нарушение на европейските регламенти за личните данни? Така че, въпросите са и към тия, които приемат политически пионерчета в посолството си, и които ходят в НАП да подмушват списъци с "оперативно интересни лица".
 
X

Най-близкият съратник на Стивън Хокинг проф. Томас Хертог е в подкаста на OFFNews