Радев няма да ходи във Франция за Македония, намеква за референдум

Ангел Марковски 01 юни 2022 в 14:53 4553 15

Снимка БГНЕС/Благой Кирилов

Президентът Румен Радев няма да пътува до Франция за среща с Еманюел Макрон, обяви той днес пред журналисти.

"Няма условия за моя визита", отговори президентът, попитан за евентуално посещение във Франция с Кирил Петков.

На последния коалиционен съвет на 27 май е обсъждана обща визита на президента, премиера и външният ни министър във Франция. Според участници в коалиционния съвет там се очаквало да бъде одобрено предложение на президента Макрон, което да вдигне ветото за започване на преговорите на РС Македония за членство в ЕС.

Няма напредък по откритите въпроси между София и Скопие, затова няма условия за моя визита в Париж при президента Макрон, искам да видя реални резултати, оценявам ангажираността и усилията на нашите европейски партньори, каза днес Радев.

Относно думите на премиера Петков, че всички решения по темата ще преминат през Народното събрание, Радев заяви: "Последната инстанция винаги е народът." Това негово изказване беше разтълкувано като намек за възможен референдум, за какъвто настояват от ВМРО.

Що се отнася до убеждението на премиера Кирил Петков, че последната инстанция по темата Република Северна Македония е парламентът, трябва да уточня, че последната инстанция винаги е народът и за неговото консултиране има конституционни механизми, каза президентът. "Следя внимателно позициите на партиите", добави той. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

2073

14

Johnny B Goode

01.06 2022 в 20:06

Оооо, бившият Денимчо днес май се е преродил като Нубиец.
Добре дошъл, липсваха ни 2-3 дена силно интелектуалните ти бисери.

1220

13

хr4

01.06 2022 в 19:56

Точно така, Бора-прости сме. Освен, че сме прости сме и неграмотни. Не сме дорасли за пряка демокрация. Особено като ви гледам писанията! На въпроса "да намалим ли данъците"швейцарците отговориха с "НЕ". Я питай Ганьо!

-5531

11

Ран Босилек

01.06 2022 в 17:30

Аз не мисля Швейцарците за по- глупави от нас, че правят референдуми, така че това е решението. С техническото развити дори процеса може да стане по- евтин и по- бърз.

-240

10

редовно четящ

01.06 2022 в 17:29

Троловете приличат на улични кучета, които лаят по минувачите щом се зададе човекът им с храната. А пРезидентът радев няма да е добре дошъл никъде в ЕС. Да не се прави на ущипана мома.

1005

8

Блейк7

01.06 2022 в 17:05

Ей,.,... яко активизиране на руски тролове тук. Ребята, по полека ;-)

1-во при референдум във въпросите не се добавя "защото..."
2-ро на референдум НЕ СЕ поставят всякакви въпрос, защото ако питате "Искате ли по 10 000 долара заплата" отговора също е ясен.
3-то на референдум не може да се постави въпрос, по който вече се е произнесло ВНС ( Велико Народно Събрание ) - това е за еврото. Отделно за еврото не се пита, защото народа не е грамотен да се произнесе - все едно да питате случайни хора дали разчитат снимка на мозък от ЯМР.

Ние ТРЯБВА да сме в НАТО с натовско въоръжение, а не допотопни самолети, дето в Русия не могат да произведат за себе си, пък камо ли и за другите.
 
X

Най-близкият съратник на Стивън Хокинг проф. Томас Хертог е в подкаста на OFFNews