Проф. Константинов: ГЕРБ няма да управляват сами след вота

OFFNews 11 август 2014 в 11:40 3852 8

Снимка parliament.bg

ГЕРБ няма да могат да управляват самостоятелно в следващия парламент. Най-добрата комбинация е форматът „ЕНП“ – 105 мандата за ГЕРБ и 20 за Реформаторския блок, заяви проф. Михаил Константинов.

Той прогнозира, че в следващия парламент се очаква да влязат 5 формации, като за 3 отсега е сигурно - ГЕРБ, БСП, ДПС.

АБВ има шанс 50 на 50, особено след краха на традиционното ляво. Програмата минимум за Реформаторския блок е да влезе в парламента и ще бъде успех, ако има 20 мандата. „Патриотичен съюз“ са сериозна сила. Ако се добавят към електората на „Националния фронт за спасение на България“, стават сериозни кандидати за влизане. Засега не ги виждам вътре, но да не забравяме, че кампанията тепърва започва, заяви Константинов пред TV7.

По думите му „Протестна мрежа“ няма потенциал за влизане в политиката, но организацията би могла да излъчи няколко популярни лица като кандидати за независими депутати. Един независим, непокорен депутат в едно блато, каквото е българският парламент, може да направи страшно много неща, каза той.

Милион и двеста хиляди, както обикновено, са „мъртвите души“.  Те не са мъртви - в смисъл, че повечето от тях са живи хора. И аз чувам един изключително глупав аргумент – ама те имали право да гласуват. Тези хора са в чужбина. Те, като гласуват в чужбина, се оправи отделен списък за тях. Когато те са в чужбина, е абсолютно глупаво техните имена да висят по списъците в България. Затова става въпрос и аз се учудвам как някои хора не го разбират. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови