Премиерът Бойко Борисов подаде оставка

Антония Чорева 14 ноември 2016 в 10:44 27476 22

Снимка БГНЕС архив

Министър-председателят Бойко Борисов внесе в Народното събрание оставката на ръководеното от него правителство.

В писмото си до народните представители премиерът заявява, че Министерският съвет ще продължи да изпълнява функциите си до избирането на ново правителство и ще осигури приемственост в управлението на страната.

Снощи след загубата на кандидата на ГЕРБ Цецка Цачева на изборите за президент премиерът обяви, че ще депозира оставката на кабинета. Борисов беше категоричен, че ГЕРБ са си виновни за изборната загуба, но заяви, че са направили много и оставят една подредена държава на наследниците си. "Ние сме опозиция по волята на народа", допълни той.

Той бе категоричен още, че резултатът от президентските избори сочи категорична подкрепа за Радев с категоричното участие на ДПС.

"Оттук нататък ще подкрепяме политиките, които считаме за правилни. Ще направим добър анализ на партията, ще направим добри анализи на кметовете по страната и ще потърсим много сериозна отговорност", заяви вчера Борисов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12530

21

синя сова

14.11 2016 в 20:34

Орленце,ми защо не гласувахте за Трайчо Трайков?Той беше точно този десен човек,компетентен...Беше перфектен ,когато го пуснаха на дебат с калфин.Но проклетите ,платени соц.лози въобще не го включваха в "класацията"...За Румен Радев само ще кажа -не изглежда да е толкова подчинен на когото и да било.Следя го и във Фейсбук.Той предизвиква доверие,изглежда почтен и честен!Нека да видим какъв ще се прояви като встъпи в длъжността си.Престанете да оплювате всичко читаво,а да величаете простотията!

12530

20

синя сова

14.11 2016 в 20:18

Президентските избори са абсолютно мажоритарни,нормалните хора гласуват за личности,партийните пристрастия остават на втори план.Поне за мен е така.Първият тур се обръща внимание и на партиите,но на втория трябва да се гласува според качествата на кандидатите.Този лисугер,този селски хитрец,сигурно е замислил отдавна как да хвърли държавата в дестабилизация,затова предложи на ошашавения електорат отчайващо неподходящата баба цоцолана-мамата...Той е безотговорен екземпляр.Видял е че сътвори куп глупости ,а политическата обстановка стана много сложна.Направи 28 млрд държавен дълг,сега подло напуска поста!...За загубата на президентски избори,той трябваше да подаде оставка като лидер на фалшификата герб!

18551

17

Нострадамус

14.11 2016 в 16:33

Борисофф винаги е бил мутра и долен рекетьор и ще си остане такъв, защото това е единственото му стабилно състояние в обществото. Всичко останало при него е нестабилна и променлива величина с период на полу разпадане няколко часа. Той много умело може да върти всякакъв вид бухалки, с които да "убеждава" поданиците си в своята непогрешимост. В последно време най-силната му бухалка бяха "неЗависимите" български медии, които най убедително ни рекетираха колко е велик премиера и как без него утре Земята ще спре да се върти и в България ще настъпи апокалипсис. Флагман сред тези медии бяха „24 часа” и „ПИК”.

25665

16

Victimized

14.11 2016 в 16:01

Не е проблема в назначенията на жени, проблема е да се назначават на квотен принцип. Понеже имаме 5 мъже трябва да имаме 5 жени и така на татък. Тази феминистка мантра отдавна си изпя песента, а като цяло това е флага на Хилъри, тя искаше да седне на трона, само с този довод.
За Радев щеше да е хубаво да се самоиздигне и да се разграничи от партиите, като си вземе вице някой без партиен, пък после да го подкрепя който иска. Той избра този път и може би друг нямаше.
Понеже трябва да сме честни. Дори и Исус да се кандидатира, ако няма пари да снесе на БТВ и НОВА да го излъчат и промотират няма да мине дори 5% на Трайчо.
За щастие повечето хора с алтернативни източници на информация за в бъдеще, ще използват интернет платформи и така ще могат да се отърсят от хипнозата на мейнстрийм медиите. Нещо от което целия свят страда....

77927

14

El Commandante

14.11 2016 в 13:41

" и светът ще започне да се развива технически много по-бързо, ако се забрани на жените да гласуват"

Хехе, много си краен пич.
Аз нямам нищо против жените (дори напротив), но аз съм против избирането на хора само и единствено по полов или расов принцип а не заради качествата им.

Бъчварова вътрешен министър беше подигравка с народа наравно с Урсула Акушерката-военен министър на Германия.

Гудериан така се върти в гроба че вече пробива дупка към ядрото от срам.

Но то да бяха само жените в правителството некадърни, с мед да ги намажеш, то там дебилността е поравно разпределена...