Правителството не иска да има нищо общо с позицията на Симеонов за 'зелената джихадистка'

OFFNews 09 февруари 2018 в 19:55 13029 5

Снимка Сергей Антонов / OFFNews

Пресслужбата на Министерски съвет изпрати тази вечер съобщение, в което българското правителство се разграничава от "позицията на НФСБ относно евродепутата Ска Келер".

По-рано днес в декларация, подписана от Валери Симеонов, Данчо Хаджиев, Валентин Касабов и Борис Ячев, НФСБ поиска евродепутатът Ска Келер да бъде обявена за персона нон грата и експулсирана от страната ни.

"Коя е тази нагла и самонадеяна особа, която си позволява да иска оставка на български министър и промяна на решението на суверенното българско правителство? От височината на кое минаре, завършилата университета „Шабанчъ“ в Истанбул Ска (що за име!?) раздава правосъдие в чужда държава със самочувствието на добре платен командирован сюнетчия?" - пише още в скандалната декларация на НФСБ.

"Позицията на НФСБ относно евродепутата Ска Келер не е позиция на българското правителство. Правителството на Република България винаги е отворено към критики и зачита правото на свободно изразяване на лично мнение в рамките на закона. В българското общество също се е наложила свобода на словото, гарантирана и с Конституцията" - обявиха от правителствената пресслужба.

Ска Калер: Никога не съм чувала нищо подобно

„Тези думи са шокиращи и неподходящи за един вицепремиер. Отдавна съм в политиката и никога не съм чувала нищо подобно, нито в рамките на Европейския съюз, нито извън границите му. При демокрацията е важно да уважаваш критичните мнения. Очевидно коалиционният партньор в българското правителство е изнервен заради надигащите се срещу правителството граждани, които се борят за правата си, за законността и опазването на българската природа." - коментира председателят на групата на Зелените/ЕСА в Европейския парламент Ска Келер.

"Позицията по адрес на Ска Келер от коалиционния партньор в правителството на България, подписана лично и от вицепремиера Валери Симеонов, е най-големият дипломатически гаф на кабинета "Борисов" 3. Грубият език, клеветите и неадекватното искане за експулсиране по адрес на Съпредседателя на групата на Зелените и член на Председателския съвет на Европейския парламент е опозоряващо България пред нашите партньори в Европейския съюз. То е равносилно на призив за излизане на страната ни от Евросъюза във време, в което председателстваме Съвета на ЕС. Има само един логичен ход от страна на Правителството на България в този момент и ако той не бъде направен, гражданското недоволство ще нарасне до по-сериозни размери." - заяви тази вечер съпредседателят на партия Зелените Борислав Сандов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

17156

5

aviatora

10.02 2018 в 08:20

Ска Клер, толкова са крумпирани тези "управляващи" , че дори на божиите сигнали не се стряскат! ЧЕРВИВИ КУРВИ НА БОЙКО!!!

8931

4

AnderXale

10.02 2018 в 04:32

И по какъв начин се разграничават от него, при положение, че продължава да си е вицепремиер? Къде са сега Юнкер, Лопез и сие да наскачат в защита на европейските ценности срещу едно откровено ксенофобско правителство? О, извинявайте, забравих, че те са послушковци и ценностите можем да ги оставим на заден план! По - важно е да подготвим бомбардировките над непослушните...

23293

3

Стефан

10.02 2018 в 03:16

Тая ска ли е, кънка ли е, освен детският си прякор, друг багаж има ли? Та да учи някого как да живее?
И изобщо, каква се явява тъдява, освен туристка? Кого представлява, и кой я е пратил?

20699

2

Новак

09.02 2018 в 22:30

Даже не можем да си представим какви простотии ще излезнат след като глупаците сдадат властта. Комунистите 45 години говореха за “тежкото наследство от капитализма”, след това вече почти 30 години ни преследват пораженията от комунизма. Сега следва да се възстановяваме от “наследството” на Борисов. А то ще бъде катастрофално независимо от магистралите, залите и другите касички за кражби.