Плевнелиев призова датите за вота да не се предоговорят

OFFNews 25 юни 2014 в 17:18 3021 8

Росен Плевнелиев

Президентът Росен Плевнелиев призова партиите да не предоговарят консенсуса, който бе постигнат на заседанието на Консултативния съвет по национална сигурност.

„Моят апел към българските политици е, когато обещаете нещо, свършете го. Само така гражданите ще имат повече доверие в институциите“, коментира пред журналисти в Букурещ държавният глава.

На консултациите при президента миналия вторник парламентарно представените партии се договориха предсрочните избори да са на 28 септември, 5 октомври или 12 октомври.

Днес в кулоарите на парламента обаче председателят на ГЕРБ Бойко Борисов заяви, че е променил намеренията си и искат изборите да се изтеглят по-рано и да се проведат до средата на септември.

Росен Плевнелиев каза още, че е от изключително важно партиите и институциите да обсъдят как да повишат общественото доверие в държавата. По думите му е недопустимо цялото общество да бъде ангажирано от конфликта между двама души, визирайки сагата около Цветан Василев и Делян Певески.

„Не е възможно една държава да се занимава с двама човека, колкото богати и влиятелни да са те. В тази държава има институции, които са основите на демократичната държава, която сме изградили. Нека веднъж завинаги да стане ясно, че институциите са важни“, призова Плевнелиев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Най-близкият съратник на Стивън Хокинг проф. Томас Хертог е в подкаста на OFFNews