Първанов: Трябват избори, парламентът е блокиран

OFFNews 15 април 2014 в 08:51 3353 3

Георги Първанов

Снимка БГНЕС

„Предсрочните избори може и да не станат, може и да не са случат, но са належащи. Защото има много слаб парламент, който е блокиран, неработещ и произвежда скандали.“

Това заяви в ефира на „Нова телевизия“ лидерът на Движение АБВ Георги Първанов. Той заяви, че коалицията между БСП и ДПС още не е изчерпана и може да „устиска“ през целия си мандат, но това не би било амбициозно. Според Първанов кабинетът вече не е полезен за страната, защото кризата в БСП се е пренесла и върху управлението.

Във връзка с вчерашното изявление на военния министър Ангел Найденов, че провокациите на руски самолети по границите ни продължават, Първанов заяви, че България не трябва да подхваща агресивна кампания срещу Русия.

„Тази крайна позиция на министъра на отбраната наистина ни нарежда сред ястребите, сред най-агресивните страни.(...) Нашата позиция не би трябвало да бъде агресивна към Русия, ние имаме не само история, но имаме икономика, туризъм“, посочи Първанов.

По темата с номинациите на Пеевски лидерът на АБВ коментира, че нереализиралият се шеф на ДАНС се е превърнал в емблема на настоящото управление.

„С това те (ДПС – бел. Ред.) показват на хората, че всичко им е позволено. Каквото казват те – това става в държавата“, коментира Първанов.

Той заяви още, че не се притеснява от социологическите проучвания, коио твърдят, че АБВ няма да реализират евродепутат. Според Първанов това са платени изследвания, които не отразяват реалната ситуация в страната.

Лидерът на АБВ заяви, че си поставя оптимална цел от три мандата в бъдещия Европейски парламент.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!
 
X

Какво трябва да знаем за коклюша